fbpx

Izložba crteža Lole Lakobrije: Ispovijest u tušu

Izlozba otvaranje

Ispovijest u tušu, naziv je izložbe crteža Lole Lakobrije koja je sinoć otvorena u Domu omladine u Banjaluci. Posjetioci će do 03. marta u ovom prostoru moći vidjeti preko dvadeset radova, koji su, većinom nastali 2018. godine.

„Treba biti pozitivan, biti slobodan. Svako bi od nas trebao slobodno da se izražava. U bilo kom smislu. Može i pisanom riječju ili preko crteža. Svaka slika ima neku svoju priču. Nastali su 2018, svi radovi. koji su izloženi u Domu omladine. U suštini govore o o mojim neproživljenim emocijama. Govore o iluziji između partnera, u partnerskim odnosima. Svako nešto drugo vidi u mojim radovima. Oni su originalni, svaki govori sam za sebe. Tako da će svako moći da vidi nešto drugo u njima, možda neku svoju priču životnu, ili neku drugu“, rekla je Lola Lakobrija za Impuls.

lola slika 4

Nataša Konjević, master primijenjene umjestnosti, u recenziji Lolinih radova, navodi da je riječ o crtežima sa snažnim ritmom. Ona je ove radove u tušu poredila sa Kalderovim skulpturama, na koje kako kaže, neodoljivo podsjećaju.

„Osim same forme, ono što dodatno podsjeća na radove velikog umjetnika jeste ritam i utisak kretanja koji je Lola postigla u svojim radovima. Sa ponekim izuzetkom, većina crteža sadrži liniju koja izlazi iz formata papira i takva traži nastavak svoje priče na drugom listu papira“, kaže se između ostalog u recenziji Nataše Konjević.

 

Ona naglašava da su ovi crteži Lolin dnevnik u kome su zapisi o ljudima koje je srela, dogadjajima i interakcijama. Ovo je, kako je navela, jedna velika intimna priča o očekivanjima, neispunjenim obećanjima, strepnjama ali i nadanjima.

 Naslovna B

Ovo je prva izložba radova Lole Lakobrije, a sudeći, prema interesovanju posjetilaca, svakako se, u dogledno vrijeme, mogu očekivati i ipostavke u drugim izložbenim prostorima

M.K.

Impuls