fbpx

The Rolling Stones, Lady Gaga i Stevie Wonder zajedno u pjesmi ‘Sweet Sounds Of Heaven’

The Rolling Stones, Lady Gaga i Stevie Wonder zajedno u pjesmi ‘Sweet Sounds Of Heaven’

The Rolling Stones feat. Lady Gaga & Stevie Wonder ‘Sweet Sounds Of Heaven’

Nakon što se početkom septembra zakotrljala vijest o novom albumu, The Rolling Stones su predstavili još jedan singl ‘Sweet Sounds Of Heaven’ na kojem gostuju Lady Gaga i Stevie Wonder.

„Sweet Sounds of Heaven” , pjesma koja kao i hitovi „You Can’t Always Get What You Want” i „Shine A Light” – posuđuje elemente iz gospel muzike, nastala je sasvim spontano. Jagger je bio u svom londonskom domu jednog sunčanog poslijepodneva, lišće je šuštalo, vjetar je puhao, a muzičar je doživio trenutak inspiracije koji ga je odveo do klavira, prenosi RDD.

Singl je snimljen u losanđeleskom Henson Recording studiju, londonskom Metropolis studiju, te u studiju na Bahamima, a napisali su ga Mick Jagger i Keith Richards. Tokom studijskih seansi u Los Angelesu, The Rolling Stones pozvali su Stevieja Wondera i Lady Gagu da rade zajedno – rezultat ove formule je pjesma koja je jučer ugledala svjetlo dana.

I Lady Gaga i Stevie Wonder već su nastupali s The Rolling Stonesima: Lady Gaga pridružila im se na pozornici u sklopu turneje 50 & Counting 2012, te je njihova zajednička izvedba pjesme „Gimme Shelter” na kraju objavljena na albumu „GRRR Live!”. Stevie Wonder pridružio se Stonesima na njihovoj američkoj turneji 1972. tokom koje su redovito zajedno izvodili medley pjesama „Satisfaction” i „Uptight (Everything’s Alright)”.