fbpx

Prva oproštajna turneja kolektiva Machina - Koncerti koje smo čekali više od dvije decenije

Prva oproštajna turneja kolektiva Machina - Koncerti koje smo čekali više od dvije decenije

Machina

Nakon više od dvije decenije stvaranja u tišini i misterioznoj anonimnosti, legendarni muzički kolektiv Machina konačno je odlučio stupiti u javnost. Grupa, koja je svojom kreativnošću i jedinstvenim zvukom stekla kultni status, započela je svoju spektakularnu Prvu oproštajnu turneju, koja je iznenadila mnoge. Turneja uključuje četiri grada: Mostar, Lukavac, Sarajevo i Beograd.

Već su održana dva nezaboravna nastupa – 10. oktobra u Mostaru u kulturnom centru OKC Abrašević i 12. oktobra u Lukavcu u klubu BBCC, gdje su stotine fanova imale priliku svjedočiti njihovom dugoočekivanom povratku. Ovi koncerti, održani u intimnim prostorima, odlikovali su se nevjerovatnom energijom i dubljom povezanošću između benda i publike, stvarajući atmosferu koju su mnogi opisali kao iskustvo koje se rijetko doživljava.

Idući nastupi zakazani su za 16. oktobar u Sarajevu (RTV Dom, Studio 1) i 18. oktobar u Beogradu (Dorćol Platz). Ovi koncerti su mnogo više od običnih muzičkih događaja – to su jedinstvene audio-vizualne seanse ljubavi i duhovne regeneracije.

Posebni gosti i originalni članovi benda pridružit će se Machini na sceni, dok će kolektiv iz Chicaga i Mostara doprinijeti autentičnom zvuku koji karakteriše ove nastupe.

U Beogradu, publika će imati priliku uživati i u nastupima predgrupa Sharks, Snakes & Planes i By-Pass, što obećava nezaboravnu večer prepunu muzičkih iznenađenja.

Jedinstveno muzičko iskustvo

Ova turneja nije samo serija koncerata – to je spektakularno muzičko iskustvo koje spaja crni humor, filozofske refleksije i duboke promišljanja o ljudskoj prirodi i postojanju. Nastupi su pažljivo osmišljeni kako bi publici pružili priliku za emocionalno i duhovno povezivanje, ostavljajući trag koji će odjekivati godinama, možda čak i decenijama. Ovi koncerti predstavljaju rijetku priliku da publika uživo svjedoči nastupu enigme muzičke scene, čiji su zvuci do sada bili skriveni u digitalnim sferama i obavijeni velom misterije.

Ulaznice

Zbog izuzetno velikog interesovanja i ograničenog broja ulaznica, pozivamo sve zainteresovane da na vrijeme osiguraju svoje mjesto i postanu dio istorijskog muzičkog događaja. Ova turneja će se pamtiti kao jedan od najvažnijih trenutaka domaće muzičke scene, a Machina će vas povesti na putovanje kroz zvuk, misao i osjećaj. Svaki trenutak njihovih nastupa je prilika za dublje razumijevanje i emocionalnu povezanost.

  • Sarajevo (RTV Dom, Studio 1): ulaznice su dostupne putem sistema kupikartu.ba
  • Beograd (Dorćol Platz): ulaznice su dostupne putem sistema tickets.rs

O Machini

Osnovana kao kolektiv koji spaja minimalizam, eksperimentalni zvuk i duboko promišljene tekstove, Machina je brzo stekla kultni status na regionalnoj muzičkoj sceni. Njihovi albumi, uključujući "Sad ili Nikad", "Drugi", "Volim" i "Matria", postali su muzičke ikone, s narativima prožetim sarkazmom, satiričnim tonovima, ali i optimističnim porukama.

Koncerti Machine su mnogo više od običnih muzičkih nastupa – to su događaji koji izazivaju razmišljanje, emocionalno angažuju publiku i potiču refleksiju o društvu i ljudskoj prirodi. Svaki njihov nastup ostavlja trag, ne pružajući odgovore, već postavljajući pitanja koja ostaju sa publikom dugo nakon što svjetla pozornice utihnu.