fbpx

Manu Čao se vraća poslije 17 godina pauze: "Sao Paulo Motoboy" najavljuje novi album

Manu Čao se vraća poslije 17 godina pauze: "Sao Paulo Motoboy" najavljuje novi album

Manu Čao u spotu za "Sao Paulo Motoboy", Foto: Printscreen YouTube

Novo izdanje koje će nositi naziv "Viva Tu" biće objavljeno 20. septembra

Manu Čao se vraća na scenu poslije duge pauze. Popularni francusko-španski muzičar najavio je svoj prvi studijski album nakon 17 godina pauze i izdanja "La Radiolina". Novi album koji će nositi naziv "Viva Tu" biće objavljen 20. septembra, prenosi Pitchfork.

Poznati muzičar prošlog mjeseca je objavio naslovnu numeru, a sada je lansirao novi singl "Sao Paulo Motoboy".

Posljednjih godina Manu Čao je sarađivao sa Sofijom Kourtesis, Bomba Estereo i drugima. Na njegovom novom albumu gosti će biti legendarni američki kantri muzičar Vili Nelson i francuska pjevačica Laeti, a izdanje će sadržati 13. numera.

Manu Čao je karijeru počeo u Parizu, sa bratom Antoanom je 1987. osnovao grupu Mano Negra sa kojom je stekao svjetsku popularnost, posebno u Evropi. Postao je solo izvođač nakon razlaza grupe 1995.

Od tada je objavio četiri studijska i dva lajv albuma. Vlasnik je više Gremija i MTV Europe Music Awards priznanja. Poznat je po tome što pjeva na različitim jezicima, između ostalog objavio je pjesme na francuskom, španskom, engleskom, italijanskom, arapskom, katalonskom, portugalskom i grčkom, pišu Vijesti.me.