fbpx

AMBASADOR: Dvije nagrade za Moondance festival!

 D7K 299

Na trećoj dodjeli Ambasador nagrada za najbolja ostvarenja u elektronskoj muzici u 2018. godini, koja je održana u četvrtak, 23. novembra u zagrebačkom KUC-u Travno, Moondance festival je slavio treću godinu za redom osvojivši Ambasadora za najbolji hrvatski festival u domaćoj organizaciji, te po prvi put za najbolji boutique festival u 2018.

Nagrade u ime Moondance festivala primio je Tomislav Šuflaj aka DJ Sessiondiger, koji je dio Moondance ekipe.

“Ima ona strana poslovica: ‘Only dead fish do with a flow’ ili u prevodu ‘Samo mrtve ribe plivaju nizvodno’. Ja odbijam plivati nizvodno cijeli svoj život što sam pretočio i u svoju karijeru i organizaciju festivala kakvog sam uvijek zamišljao. Nisam želio da Moondance bude samo još jedan u moru festivala s istim line upom, istom idejom, ikonografijom...Nakon šest godina bez komprimisa, puno odricanja i vjerovanja u ideju da muzički festival treba biti prvenstveno muzički, trud se isplatio. Moondance danas ima možda i najvjerniju publiku na ovim prostorima koja zna da uvijek može očekivati najbolje od techna. I ta publika je izabrala već treću godinu Moondance kao svoj festival. Ovom prilikom zahvaljujem publici na vjernosti i poručujem im da se vidimo naredne godine na istom mjestu u isto vrijeme”, izjavio je Pero FullHouse aka Skeptik, osnivač Moondance festivala.

After movie Moondance 2018 i fotografije prošlih izdanja, kao i Moondance records izdanja možete vidjeti i čuti na www.moondancefest.com,

Ambasador je prva hrvatska dodjela nagrada akterima elektronske scene, koju dodijeljuje portal klubskascena.hr. Da podsjetimo, Moondance Festival je ove godine proslavio šest godina postojanja, tokom kojih je postao sinonim za jedan od najkvalitetnijih techno festivala na kojem nastupaju najpoznatiji artisti iz svijeta elektronske muzike.

Moondance festival se svakog avgusta održava na prelijepoj kuli Kamerlengo u Trogiru, a predstavlja egzotični spoj elektronske muzike, video umjetnosti, edukacije i zabave, pa se pažljivo biranim line up-om, high-end produkcijom nametnuo kao vodeći underground techno festival i van regiona.

 Moondance2018 1

Moondance Ambasador za najblji fest 2018 1