fbpx

Zelena oaza umjetnosti

Posljednjih godina sve su brojnije inicijative i akcije za revitalizaciju uspavanog zagrebačkog Gornjeg grada, a jedna od njih ušla je u drugu godinu svog postojanja. Riječ je o Art Parku, projektu kojim je oživljen i obnovljen gradski park smješten između Tomićeve ulice, Ilici i Strossmayerovog šetališta; skriven od iličke vreve i buke gradskog centra, park predstavlja zelenu oazu na samoj granici između Donjeg i Gornjeg grada.

artpark

*Art Park

Nakon uspješnog prošlogodišnjeg starta, Art Park ove je godine s aktivnostima započeo još krajem svibnja, program je nastavljen tijekom ljeta, a upravo ovih dana aktivnosti u Art Parku ulaze u završnicu prije zimske stanke.

Zamišljen kao galerija na otvorenom te mjesto ugodnih druženja, Art Park postao je dom za nekoliko novih skulptura i zidnih murala: na samom ulasku u park smještena je interaktivna skulptura Aleksandra Battiste Ilića, nastala kao dio serije Urban Toys (Urbane igračke) i predstavljena u sklopu Projekta Ilica: Readymade u svibnju ove godine.

urban toys4 1024x686

urban toys1

urban toys2

*Aleksandar Battista Ilić: Urbane igračke

Poznata zagrebačka umjetnica Nikolina Ivezić u parku je postavila četiri svoja rada. Tri pripadaju prošlim umjetničkim serijama, a posjetitelji će ih morati potražiti u skrivenim kutovima Art Parka, dok je jedan rad u svom prepoznatljivom stilu izradila posebno za ovu priliku.

nikolina ivezic2 1024x722

nikolina ivezic1

nikolina ivezic4

*Nikolina Ivezić

Art Park je oživio i kroz dva nova likovna rada. Tako se s vrha šarenih stepenica posjetiteljima odsad smiješi prepoznatljiva Grička vještica koju potpisuje Boris Bare, dok je mladi hrvatski slikar Ivan Gamera Oštarčević u Art Park doveo najpoznatije čuvare Uskršnjih otoka, ovog puta nacrtane kamene skulpture moai.

stepenice

ivan gamera ostarevic 1024x686

*gore: Boris Bare; dolje: Ivan Gamera Oštarčević

Art Park će svoje ovogodišnje izdanje zaključiti 30. rujna, kao jedna od atraktivnih lokacija Bijele noći, manifestacije u organizacije Turističke zajednice grada Zagreba. Posljednji dan obilježit će poseban umjetnički i glazbeni program te duže radno vrijeme do 1 sat iza ponoći. Do tada ćete u Art Parku moći uživati u projekcijama filmova produkcijske kuće Restart, putopisima agencije Jungle tribe, glazbenom programu uz bendove i Dj-e te ping-pong turniru.

Sve informacije o Art Parku možete pratiti na Facebook stranici  Art Park Zagreb.

vizkultura.hr