fbpx

LJude treba zabavljati

ljude treba zabavljati 1 orig

Ljude treba zabavljati. Ovo je izgovorio jedan lik iz Dikensovog romana, vlasnik cirkusa. A u ovim riječima je mudrost.

Život je težak. Pun anksioznosti i teškoća, borbi i prevazilaženja. Čovjek se umara od stalne borbe za postojanje. Treba mu malo dobrog, smiješnog, zanimljivog, ljubaznog da bi nastavio da živi. Djetetu je potrebno više zabave od hrane i odjeće; potrebne su mu bajke i igračke da bi se normalno razvijao.

I odrasloj osobi su potrebne bajke i igračke za život. Potrebne su svijetle boje, dobre priče, kućni ljubimci i zanimljive aktivnosti. U suprotnom, osoba neće preživjeti. Zabava opušta dušu.

Dosadno suvo uputstvo neće doći do duše osobe. Ovo je formula bez duše. A dobra priča će mu očistiti dušu. Ostaće upamćeni za cijeli život.

Zabava je zabava. Nagrada i podsticaj. Djeca kojima nisu pričale bajke niti su im davali igračke pretvaraju se u nesrećne odrasle osobe. I govore u formulama, zadivljeni ljudskom glupošću - zašto niko ne želi da sluša formule? Energija života je ono što je dobra zabava.

Da li ste potrošili novac na putovanje, dobru knjigu, zanimljiv webinar, pozorišnu predstavu, igračke za dijete ili za sebe, sitnice koje vas oduševljavaju, atrakcije? Kupili ste energiju života. Dopunili ste zalihe adaptivne energije, sipali gorivo u rezervoar. To je nevidljiva moć života. Kupili ste sebi život.

I morate ostati blizu onih sa kojima vam nije dosadno. S kim se možete smijati, igrati, pričati i slušati zanimljive stvari ... I tada ćete imati snage da podnesete dosadne životne terete i pobjedite u svakodnevnoj borbi.

Anna Valentinova Kiryanova

Prevod i obrada Ana Muratović -  bebamur.com