fbpx

Graffiti Jam za Građu

plakat

Udruženje Nezavisnih Stvaralaca i Aktivista „Geto“, „Helsinški parlament“ i „Illuminations BH“ iz Banja Luke uz podršku građana ulice Sime Šolaje organizuju 20. juna jednodnevno dešavanje na improvizovanom dječijem igralištu poznatom kao „Građa“.

Ideja je da se pored kreativnog oslikavanja zidova i radionica sa najmlađima, realizuje i večernja projekcija filmova. Zidove će oslikati Lack, Demon, Trie, Jeko, Hades, Neun, Twek, Grme i Papi koji će na svojim muralima raditi zajedno sa djecom iz naselja. Radionicu zvuka vodiće Tijana, Saša Đorđević, DaVinči, Fejk blondi i Oridžidži muzičari iz Banja Luke koji će sa zainteresovanim polaznicima proći kroz osnove puštanja muzike.

Manifestacija otvara Omladinski centar „Zdravo da ste“ u 12h časova sa radionicom Afričkih udaraljki nakon kojih će zajedno sa „Centrom za životnu sredinu“ organizovati radionice bojenja sa motivima na temu zaštite životne sredine i izradu predmeta od tetrapaka.

U večernjem terminu prikazaće se dokumentarni film „Undamaged“ iz 2018 koji prati grupu kajakaša na divljim rijekama Balkana. Penjački klub „Extreme“ predstaviće se emitovanjem filma o festivalu „Drill and Chill“.

Partneri manifestacije su Centar za zaštitu životne sredine, Omladinski centar Zdravo da ste, DKC Incel, Penjački klub Extrime, Impuls portal i kompanija Manja.

IMG 230138d5ca7184d84831768e30de35b0 V