fbpx

Danas biram sebe i to nije čin sebičnosti

danas biram sebe i to nije in sebi nosti 1

Danas biram sebe i to nije akt sebičnosti. Danas biram sebe iznad svega i svih, jer zaslužujem vrijeme za sebe. Zaslužujem da se oslobodim konopaca obaveza koje sam preuzela drugima i posvetim se ljubavi i poštovanju prema sebi.

Danas sam izabrala da budem kraljica svog svijeta. Budući da sam se uvijek brinula o drugima i iako to za mene nije bila obaveza, odlučila sam da uvijek moram biti moj prvi izbor.

Danas sam slobodna da budem svoja, jer sam umorna od davanja svog vremena, ljubavi i života ljudima koji ne znaju kako da cijene. Dakle, jednom, stavljanje sebe ispred drugih, nije čin sebičnosti, već poštenja prema sebi.

Danas ću izgraditi novo ja. Danas sam odlučila da raširim krila i počnem da letim prema onome što zaista želim, bez krivice i muke. Jer ja dolazim prije svega ostalog.

Biram sebe da obojim svoj svijet

Srećna sam na svom putu i ​​ne tražim da i vi budete dio ove radosti. Zaista, ne tražim ništa, osim što mi daje prostor, prostor koji mi treba da budem svoja, a ne ono što vi želite da budem. Sad se osjećam kao da mi nešto nedostaje. Nešto, ne neko. To je sloboda kretanja, to je mogućnost da obojim cijeli  svoj svijet.

Zbog toga danas biram sebe da obojim svoj svijet, jer moj osmeh ne može da se pojavi na licima drugih. Jer znam da nebo nije uvijek plavo, da je puno senki. A ja biram nijanse, jer je sve subjektivno, sve mjenja boju prema načinu na koji  posmatramo. 

Biram sebe prije svega zato što, među hiljadu načina života, biram onaj koji me čini srećnom. Biram sebe jer zaslužujem da budem srećna bez straha.

Nekada nikome nisam bila važna: bila sam opcija, mogla sam biti odbačena. Ali sada je došlo moje vrijeme, jer sam odlučila da budem sebi najvažnija.

Odlučila sam da osmijeh mora biti dio mog lica

Odlučila sam da osmesi koje tražim ne treba da se pojavljuju samo na licima drugih, već prije svega na mom licu. Više se ne radi o opiranju ili preživljavanju: radi se o životu, zabavi i sreći. Danas sam izabrala sebe jer niko ne može da živi umjesto mene.

Danas odlučujem o svom putu. Ja sam ta koja čvrstim korakom gledam u budućnost bez straha da će moj izbor odgovarati drugima. Jer ja sam ja i ne moram da čekam da se drugima svidi to što radim. Nezavisna sam i sve dok se ne mešam u živote drugih povređujući ih, moraju poštovati moju slobodu.

Danas birem sebe, jer ako odbacujem sebe, nikada neću naći zahvalnost drugih. Danas biram sebe, brinem o sebi i volim sebe jer to zaslužujem. Bila sam hrabra i odlučila da vrijedim onoliko koliko i drugi ljudi kojima sam ranije odredila prioritete. Odabrala sam sebe i ne osjećam se krivom. A ti, hoćeš li sebe staviti na prvo mjesto?

Prevod i obrada Ana Muratović -  bebamur.com