fbpx

Istraga kriminala u ŠG “Gorica”: Kakva je uloga Milana Kovača, načelnika Šipova?

Istraga kriminala u ŠG “Gorica”: Kakva je uloga Milana Kovača, načelnika Šipova?

Foto: Žurnal

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci postupa po prijavi koja je 26. aprila prošle godine podnesena protiv direktora Šumskog gazdinstva “Gorica” iz Šipova i još dvojice rukovodilaca ovog preduzeća, potvrđeno nam je u Tužilaštvu.

Iz ovog tužilaštva navode i da je riječ o prijavi koja je potpisana sa “Nezadovoljni radnici”, a odnosi se na direktora Jovu Dakića, tehničkog direktora Darka Lalovića i šefa komercijalne službe ŠG “Gorica” Stevana Kneževića.

Na naš upit da li je istragom obuhvaćen i načelnik opštine Šipovo Milan Kovač, iz Tužilaštva nismo dobili odgovor. Potvrđeno nam je da se navedena lica u prijavi terete zbog zloupotreba službenog položaja ili ovlaštenja iz člana 315. Krivičnog zakona Republike Srpske, zaključenje štetnog ugovora iz člana 255. KZ RS i drugih krivičnih djela.

“Pomenuti predmet se nalazi u radu i u fazi je provjera - prikupljanja potrebnih obavještenja po podnesenoj prijavi.
Kako se predmet nalazi u fazi provjera navoda prijave više informacija ne možemo saopštiti”, navode u Tužilaštvu.

Međutim, kako tvrde naši izvori, tužilaštvo raspolaže čvrstim materijalnim dokazima o navedenim krivičnim djelima kojim je počinjena šteta od više miliona maraka.

“Ova kriminalna grupa ljudi je imala političku podršku i zaštitu od aktuelnog načelnika opštine Šipovo Milana Kovača, preko njegovog sestrića Sime Zečevića direktora Fas doo Šipovo i Gruje Malinovića odbornika u SO Šipovo i vlasnika firme Malinović company doo”, tvrde naši izvori, navodeći da pomenute firme koje se bave drvopreradom koriste 60% godišnjeg etata ŠG “Gorica”.

Ovi podaci, navode se i u krivičnoj prijavi koja je u našem posjedu.

prijavaGorica

Impuls