fbpx

Dragičević uoči ročišta pred Hrvatskom advokatskom komorom: Nobilo se stavio na stranu onih koji su duboko umiješani u Davidovo ubistvo

anto nobilo ifet feraget i davor dragicevic

Nadam se da će Hrvatska advokatska komora imati sluha za ovo što  želimo da kažemo, na ročištu protiv advokata Nobila, pošto je Hrvatska članica EU, da će ovaj put pokazati nedvosmisleno da je pravna država i da je zakon isti za sve. Ovo je u izjavi za portal Impuls, izjavio Davor Dragičević uči sutrašnjeg ročišta koje je protiv poznatog advokata Ante Nobila zakazano pred Hrvatskom advokatskom komorom.

Ročište je zakazano za sutra u 13 sati. Nobilo se tereti  da je teže povrijedio dužnost i ugled svoje profesije. Kao svjedoci u ovom postupku pozvani su i Davor Dragičevi iz Banjaluke i sarajevski advokat Ifet Feraget.

Nobilo je bio dio međunarodnog advokatskog tima koji se bavio istragom okolnosti ubistva Davida Dragičevića u Banjaluci 2018. godine. Istragu o ubistvu Davida Dragičevića, trenutno vodi Tužilaštvo Bosne i Hercegovine.

 „Nobilo je nanio štetu kako meni tako i mojoj porodici i svim ljudima koji su stali uz mene u borbi za pravdu, prije svega svojim istupima u javnosti mimo mog znanja. Kada je gostovao na RTRS-u i na Face TV, on je iznio neke stvari koje se direktno tiču ubistva mog sina“, kaže Dragičević.
On istče da je Nobilo trebao imati na umu da da je on njegov klijent, a ne ""Milorad Dodik i Dragan Zlukač, ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske".
Umjesto toga, navodi Dragičević, Nobilo se jasno stavio na stranu ljudi, koje je on dirketno optužio da su duboko umiješani u organizovano ubistvo njegovog sina Davida.

Advokat Feraget, u izjavi za naš portal je napomenu da je Nobilo povrijedio ugled profesije i nanio štetu klijentu i time što je i nakon otkazivanja punomoći nastavio sa javnim iznošenjem informacije o ovom slučaju.
„Osnovno pravilo advokatske profesije je taj odnos povjerenja klint – advokat, a ako si već otkazao punomoć ne bi trebao iznositi u javnost nikakve detalje“, prokomentarisao je Feraget.
On je napomenuo da je sutrašnje ročište zatvoreno za javnost, tako da ne može iznositi više detalja.

 Impuls