fbpx

Senka Kurt - “Sultan” i ministar Ramo: TiK Tok poskočiću

Senka Kurt - “Sultan” i ministar Ramo: TiK Tok poskočiću

Kako bi egzaltirana masa pratitelja i ministara reagirala da je umjesto muškarca pored Lašve neka žena pored živog vjenčanog muža pod isti krov dovela ljubavnika, još jednog muškarca.

Ne pratim, neću, ne želim, preskačem svaki tekst o Elmedinu Kariću, tik-tok senzaciji, zvijezdi žutih tabloida, koji negdje kod Lašve živi s dvije žene.

Fatima, Bosanka, mu je legalna žena već desetak godina. Imaju tri sina. Ukrajinku Janu upoznao je u Minhenu i doveo u Lašvu.

Kažu u kuću preko mosta, na vrh sela.

Elmedin i njegove žene imaju vlastiti reality. Pa znamo da jednu noć spava s jednom, drugu noć s drugom.

Neka djece, neka!

Dok dijeli strasti ispod jorgana s jednom, druga čuva djecu.  Mijenjaju se. Svaku noć je jedna pored Elmedina.

Pa šta?! Može mu se!

Dobija aplauze, pohvale, podržavaju ga i žene i muškarci. Objavljeno je ovih dana da su trudne i Jana i Fatima.

Neka djece! Neka!

Sve to znaju njegovi „pratitelji“, hiljade njih na društvenim mrežama. Snimaju svakodnevnicu, ljudi im to traže.

Koji ljudi? Kakvi su to ljudi, koji podržavaju taj cirkus kojeg je od svog, života svoje djece, svojih žena napravio „sultan“ iz Lašve?

Kažu, nije nezakonito. Nije poligamija. Jer s jednom je u legalnom braku, druga mu je samo ljubavnica.

Show must go on!

Šta ima veze, pitaju razdragani pratitelji. Show must go on! Kad se okrenu od tragične realnosti, eto Elmedina, Fatime i Jane. Smiju se, žive, kažu mediji, nekonvencionalan i dinamičan život, smijenjuju se u postelji, svađaju, prave pite, uživaju na račun Tik Tok slave.

I sve odlično! Normalno! Fino!

Pa šta fali? Neka se narod zabavlja!

Ima li Jana vizu? Jesu li se Elmedin i Jana stvarno vjenčali šerijatski i gdje? Gdje je zapravo prijavljen Elmedin? Gdje Fatima? Gdje djeca?

Centar za socijalni rad Zenica i policija na ova pitanja će odgovoriti u izvještaju Kantonalnom tužiteljstvu Zeničko – dobojskog kantona.

A do tada…

Rado viđen gost

Elmedin je rado viđen gost. Pa i na otvaranju benzinske pumpe koja je u vlasništvu  supruge federalnog zastupnika Arnela Isaka, snahe federalnog ministra policije Rame Isaka u Zenici.

S otvaranja je stigla i fotografija. A na njoj Elmedin i Ramo. Ili Ramo ili Elmedin, ovisno o tome ko je veća zvijezda društvenih mreža. Smješkaju se, poziraju, uživaju.

Je li ministar Ramo pročitao šta piše u izvještaju Tužiteljstva ZDK? Je li njemu poznato ima li Jana vizu? Zna li gdje je legalno prebivalište Elmedina? Je li i njemu zabavno što Elmedin živi s dvije žene pod jednim krovom? Da li i ministar uživa u događajima „nekonvencionalne dinamične porodice“?

Zašto je i kad sve ovo naopako postalo normalno?

Odavno, već odavno, kad smo pristali da društvene mreže, raznorazni šarlatani, polusvijet, Torabijevi sljedbenici, mafijaši i kriminalci, life couchevi, stučnjaci bez diploma postanu mjera stvari, morala, društvenih vrijednosti, standarda, a ministri ne vide nezakonitost pred vlastitim nosom.

Ali da pitam još nešto: kako bi egzaltirana masa pratitelja i ministara reagirala da je umjesto muškarca pored Lašve neka žena pored živog vjenčanog muža pod isti krov dovela ljubavnika, još jednog muškarca? I u postelji se smjenjuje s jednim, dok drugi čuva djecu.

Možete li zamisliti kako bi reagirali dežurni moralisti, kako iz socijalnih centara, kako iz policije, kako u komšiluku, u islamskoj zajednici, na društvenim mrežama. Bi li se ministar Ramo slikao sa takvom ženom?

interview.ba