fbpx

Jedno od najvećih auto otpada se nalazi u Belgiji – Chatillion groblje automobila iz 50-tih i 60-tih godina prošlog veka.

4 1bel

Ove fotografije su nastale na stvarnom mestu, a ne u nekom horor filmu. Jedno od najvećih auto otpada se nalazi u Belgiji – Chatillion groblje automobila iz 50-tih i 60-tih godina prošlog veka.

1 1bel

Vreme je učinilo svoje i ovi klasični automobili su se stopili sa prirodom. Grane i loze okolnog drveća su “progutale” automobile uvijajući se oko zarđalog i izlomljenog metala. Gomila metala ostavljenog ovde ne liči ni malo na klasične automobile koji su nekad bili.

2 2bel

Ali veća je misterija, odakle su se uopšte stvorili ovde?!

3 1bel

Prema legendi klasične automobile su iza sebe ostavili američki vojnici posle Drugog svetskog rata. Kada su trebali da se vrate u otadžbinu, američki vojnici nisu mogli da priušte transport brodom svojih automobila, pa su ih ostavili u šumi u blizini sela Šatiljon, koja je tako postala „groblje“ četvorotočkaša. S obzirom da su automobili napravljeni 50-tih i 60-tih ova legenda verovatno nije tačna, tako da misterija i dalje ostaje.

5 1bel

Na ovom prostoru postoje čak četiri ovakva groblja sa preko 500 klasičnh automobila. Izgleda da je vlasnike automobila neka vrsta apokalipse naterala da napuste svoja vozila u žurbi. Danas su većina ovih automobila uklonjena iz šume, većinom zbog zagađivanja sredine, a neka su i ukradena.

Živeti sa prirodom

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU