fbpx

Dvorac Warwick je pravi primjer građevine iz srednjeg vijeka i jednog od najpoznatijih dvoraca u Engleskoj.

rijeka kod dvorca

Vitezi na svakom koraku, borbe, mačevi i hrabre djeve...

Sve se to nalazi u čarobnoj Engleskoj koja na svakom koraku nudi tragove nekadašnjih vremena. Dvorac Warwick je pravi primjer građevine iz srednjeg vijeka i jednog od najpoznatijih dvoraca u Engleskoj. Dvorac je star preko 900 godina, a već duže vrijeme privlači brojne turiste zbog priče o duhu Fulkea Grevila, lorda koji je ubijen u ovom dvorcu. 

Prekrasan dvorac se nalazi u gradu Warwicku, a radi se o drvenom dvorcu iz 11. stoljeća koji je ponovno izgrađen od kamena i obnovljen samo stoljeće kasnije. Sagradio ga je Wilim I. Osvajač 1068. godine.

Njegova uloga kroz povijest bila je zaista velika, a za vrijeme Stogodišnjeg rata utvrđen je dio dvorca koji gleda prema gradu, zbog čega je postao pravim primjerom vojne arhitekture iz 14. stoljeća. Za vrijeme rata dvorac je dodatno pojačan.

Dvorac Warwick je puno više od same građevine. On je danas lokacija na koju dolaze mnogi s obitelji kako bi imali savršeno ispunjen dan. Organizatori su se pobrinuli i u ponudu uvrstili razgledavanje oružarnice, tamnice i tornja duhova.

U sklopu dvorca se nalaze i razne suvenirnice gdje se može kupiti uspomena na taj dan te nekoliko restorana u kojima možete kušati zanimljiva i tradicionalna jela. Cijela okolica dvorca je iskorištena tako da na svakom koraku postoje sadržaji. Najljepše iskustvo možete doživjeti s mosta preko rijeke Avon s kojeg se pruža pogled na dvorac.

Unutar dvorca postoji velika dvorana gdje su se odvijali svi važniji događaji, pa se tako plemstvo ovdje zabavljalo i pilo.

Posebno su zanimljive manifestacije kada se organiziraju viteške borbe, a osim viteških trunira tu su i aktivnosti kao što je streličarstvo te uživanje u koncertima i kazališnim predstavama za najmlađe.

Warwick je svrstan među 10 najljepših dvoraca na svijetu, a 2001. godine dobio je još jedno priznanje kada je dospio na popis “Deset povijesnih britanskih zgrada”.

5361 warwick 630 flickr

castle courtyard

the mound

warwick castle

Warwick Castle Merlin Attraction Warwickshire 600

(Impulsportal/Put oko svijeta)

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU