fbpx

Boraveći u Cape Townu, fotograf Johnny Miller je svojim fotografijama pokazao rastuću nejednakost između bogatih i siromašnih Južnoafričke Republike.

inequality south africa johnny miller 11

Za takvo stanje može se okriviti niz događaja, od korupcije u vladi, nedostatka infrastrukture, ograničene mogućnosti zapošljavanja i teške ekonomske situacije.

Kroz sve te razloge, duh politke Aparhejda raste sve više. Rasna segregacija se izvršava putem zakona, poslovi se dodjeljuju na osnovu boje kože, talenat i radna etika se ne uzima u obzir prilikom zapošljavanja. Sve to zajedno je doprinijelo još većem jazu između bogatih i siromašnih i dovelo do ogromnih razlika.

“Te razlike je ponekad teško vidjeti sa tla. Ljepota u mogućnosti letenja je ta što se stvari mogu vidjeti iz druge perspektive, tj. da se vide onakve kakve zaista jesu. Gledajući sa visine od nekoliko stotina metara, prvo što uočite su nevjerovatne scene nejednakosti” priznaje Miler.

Miler je odlučio da okom kamere uhvati i istakne rastuću nejednakost iz nove perspektive, odozgo.

Pomoću drona, kroz niz fotografija, dokumentovao je oštar kontrast između bogatih i siromašnih.

Pod nazivom “Scene nejednakosti” (Unequal Scenes) , ove fotografije su podsjetnik da Južna Afrika nikada neće ispuniti svoj potencijal dok svi njeni građani ne dobiju istu priliku za život.

inequality south africa johnny miller 1

inequality south africa johnny miller 7

inequality south africa johnny miller 8

https://www.youtube.com/watch?v=_PeSroA_aPA

Izvor: so bad so good

Prilagodila: Jelena Jevđenić, Impulsportal

 

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU