fbpx

Boja trave asocira na sigurnost, svežinu, obnovu, nove početke, a istraživanja pokazuju da ima moć da smanji depresiju, nervozu i anksioznost

7240765605713e6d99ed4a770337842 v4 big

Simbol proleća i buđenja prirode, zelena boja, ima značajan psihološki uticaj na ljude. Reč je o vicešampionu kad je reč o omiljenim bojama, dok pobedničko postolje zauzima plava.

Boja trave asocira na sigurnost, svežinu, obnovu, nove početke, a istraživanja pokazuju da ima moć da smanji depresiju, nervozu i anksioznost. Tako je nastao i televizijski izraz "zelena soba", gde su smeštani gosti da se opuste dok čekaju svoj red.

Neke studije pokazuju da brže čitamo i shvatamo pročitano ako smo okruženi zelenilom. Poslovni treneri preporučuju da boja desktopa bude zelena jer je dokazano da povećava produktivnost, budući da je najmanje naporna za oči. Takođe, ne bi bilo loše da zidovi ili razni detalji u kancelariji budu baš u toj boji, jer se zelena povezuje sa novcem i bogatstvom.

Ona je živa, a opet umirujuća, pa stručnjaci savetuju da boju koja simboliše plodnost koristimo u spavaćim sobama jer nas podsvesno stavlja u raspoloženje za ljubav. Ma koliko lepa bila, nije dobrodošla u teretanama i drugim prostorima gde je potrebna energičnost.

Izvor: novosti/b92

 

Kandidata - 7.5%
Kandidatkinju - 13.6%
Kod glasanja pol kandidata/kinje mi nije bitan - 77.6%

Ukupno glasova: 147
Glasanje u ovoj anketi je završeno

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU