fbpx

ne moram nikoga da impresioniram 1

Ne dolazimo na svijet da bismo impresionirali druge, već da bismo bili srećni i da bismo ispunili sopstvena očekivanja. Postoje faze u životu u kojima osjećamo potrebu i vjerujemo da moramo zadiviti ovo ili ono.

Postoje trenuci kada želimo da privučemo pažnju i budemo protagonisti zabave. Međutim, nakon određenog uzrasta, ono što nam zaista postaje važno jeste da živimo svoj život bez potrebe da išta dokazujemo drugima, živimo samo za sebe i za ono što nas okružuje.

Neko je jednom rekao da je dobro imati novca za kupovinu stvari koje želimo, ali je još bolje imati stvari koje želimo koje se ne mogu kupiti.

Šta nas život uči

Nema potrebe za negativnim iskustvima i ogorčenjem. Nažalost, razočarali smo se već nekoliko puta, mnogo puta smo vjerovali u mnoge stvari i, iskreno govoreći, nismo uvijek dobili ono što smo želeli.

Na isti način na koji očekujete nešto od drugih, shvatite da morate prestati brinuti o tome šta drugi očekuju od vas.

Ovo je trenutak u kojem preuzimate uzde svojih želja u svoje ruke, vodite svoj život, preuzimate inicijativu, ne hvalite se previše i slobodno delite svoje misli. Recimo da to nije samo početak vaše emocionalne slobode, već i vašeg identiteta.

Zašto ne moramo da impresioniramo nikoga osim sebe?

Ne moramo nikome ugoditi, samo sebi. I ovo poštuje jednostavno pravilo koje svi možemo razumeti: ako svi pokušavamo da zadivimo druge, maskiramo se. A ako se maskiramo, naša suština umire.

Svako od nas je jedinstven i izuzetan. Ništa i niko ne zaslužuje da sakrijemo svoj pravi način postojanja, svoje emocije i misli. Istina je i da sve ima ograničenje, jer ne možete nekome reći šta vam prvo padne na pamet, morate uvek biti pažljivi da ne povredite druge.

Za svakog od nas dođe trenutak kada prestane da brinete o tome šta drugi misle, jer shvatamo da smo mi zaista važni.

Stoga je paradoksalno da će osoba koja je sigurna u sebe i kojoj nije stalo do toga šta će drugi reći ostaviti svoj trag. Recimo da se oni koji se posvećuju sebi pretvaraju u čistiju, stvarniju i potpuniju osobu.

Prevod teksta: https://lamenteemeravigliosa.it/non-ho-bisogno-di-impressionare-nessuno/

Prevod i obrada Ana Muratović -  bebamur.com

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU