fbpx

Slapovi Erawan 1

Osnovan 1975. godine kao 12. Nacionalni park Tajlanda, Erawan pokriva područje od 550 kvadratnih kilometara šuma, krečnjakih brda i brojnih potoka i rijeka prepunih manjih i većih slapova i prirodnih smaragdnih bazena.

Erawan je jedan od najpoznatijih nacionalnih parkova na Tajlandu, a njegova glavna atrakcija je istoimeni niz od sedam vodopada koji teku preko krečnjakih terasa. Ime su dobili po troglavom bijelom slonu iz hinduističke mitologije, na kojeg navodno vodopadi liče.

Nacionalni park Erawan je poznata turistička destinacija na Tajlandu. U njemu se pored vodopada mogu vidjeti i spektakularne pećine, kao i mnoštvo životinja – od tigrova, slonova, jelena i letećih vjeverica, pa sve do kraljevske kobre. Međutim, najčešći prizor su makakiji (majmuni), koji su posjetiteljima jako dobro poznati po svojim lopovlucima. Često dolaze blizu vodopada i kradu stvari dok se ljudi kupaju.

Posjetitelji Erawana u ponudi imaju da iznajme bungalove u kojima može spavati 2 do 8 osoba, ali je također dozvoljeno i da ponesete i razapnete vlastiti šator. Vodopadi su najfrekventniji za vrijeme godišnjeg festivala Songkran (13-15 april), kada se oko njih okupi veliki broj ljudi.

Slapovi Erawan 2

Slapovi Erawan 5

Slapovi Erawan 6

Slapovi Erawan 8

Slapovi Erawan 12

Pixelizam

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU