fbpx

macka planinar

Foto: Profimedia

Dvojica mladih planinara, Siril i Erik Rohrer penjali su se prema vrhu snijegom prekrivene planine Britsen u Švajcarskoj, kad su na visini od oko 1.200 metara začuli mjaukanje i shvatili da je tamo jedna radoznala mačka. 

Činilo se da je odlutala i da je na padinama planine završila slučajno, piše Daily Mail.

Rohrerovi su kasnije saznali da je ova radoznala mačka nestala prije nekoliko dana te da je to treći put da je krenula prema vrhu planine, prateći na isti način i prethodne grupe planinara.

„Bilo je 4.30 ujutro, mi smo stigli do 1.200 metara visine, kad smo iz šume začuli mjaukanje. Ugledali smo uplašenu i zbunjenu mačkicu koja nam se pridružila te se s nama popela do vrha od 3.000 metara“, ispričali su mladići.

„Životinjica je drhtala, a šapice su joj krvarile od hodanja po tvrdom i ledenom snijegu. Odlučili smo da je povedemo sa sobom. Često smo je nosili kad smo opazili da je preiscrpljena da bi nastavila da hoda uzbrdo“, rekao je mladi planinar.

„Druga grupa planinara, koja nas je pretekla na usponu prema vrhuncu, vratila ju je u nizinu i predala vlasnicima. Kasnije smo saznali da je nestala prije četiri dana, a slijedila je i ostale planinare do samoga vrha. Dakle, do vrha je stigla čak tri puta! Životinje su puno žilavije od ljudi i nikad se ne predaju, uprkos bolovima“, rekao je Siril.

Izvor: ddl

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU