fbpx

sreca 890x395 c

Postoje ljudi koji su po prirodi optimisti i djeluju srećnije od ostalih, bez obzira na to šta im se dešava u životu.

Prema tvrdnjama psihologa, srećniji pojedinci posmatraju negativne događaje na pozitivniji način i gledaju kako da izvuku korist iz njih. Nesrećniji pojedinci, suprotno od ovih prvih se fokusiraju i na negativne aspekte pozitivnih događaja ili njeguju stavove kao što su – stvari su bile bolje u prošlosti.

Takođe, stručnjaci tvrde da u današnjem društvu u kome smo se udaljili od stvari koje su zaista bitne, kao što su ljubav, sreća i zdravlje, veoma je konstruktivno za naše fizičko i mentalno zdravlje da ne zaboravimo da su sjećanja ono što će nam ostati, a sav naš trud da se uskladimo sa našim pretencijama i strogim zahtjevima društva, nakon nekog vremena više neće biti bitan.

Evo nekoliko načina da ne zaboravite koji je pravi smisao života i kako da budete srećniji u životu:

  • Prihvati da si samo čovjek: prihvati svoje emocije, čak i strah, tugu, anksioznost. Njihovo negiranje vodi do frustracije.
  • Pojednostavi život, angažuj se oko manje stvari. Koncentriši se na jedan zadatak i probaj da eliminišeš multitasking.
  • U svemu nađi svrhu i zadovoljstvo. Posvetite vrijeme onim stvarima koje želite da postignete i onome što volite da radite, a ne samo onome što smatrate svojom obavezom. Potrudite se da bar dva sata nedjeljno posvetite svojim hobijima, provedite vrijeme sa bližnjima, itd.
  • Koncentrišite se na pozitivne stvari, na ono što je dobro u našem životu i budite zahvalni na tome. Svako veče prije spavanja zapiši pet stvari za koje si zahvala, čak i sitnice, kao što nečiji osmijeh, cvrkut pritca, itd.
  • Potrudi se da unaprediš odnose sa bliskim ljudima. Iznenadite svog partnera nečim ili provedite više vremena sa svojom djecom.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU