fbpx

765 430 f53c7157ceebd8663ea6b3f7320a9f03

Centar za obuku obaveštajne službe(špijunska škola) otvoren je pre par dana u Berlinu, blizu mesta gde je Berlinski zid ranije delio grad na dva dela.

Nemačke obaveštajne agencije otvorile su pre par dana zajedničku špijunsku školu u srcu Berlina, gradu koji je tokom hladnog rata nazivan "prestonicom špijuna" i koji je još ključna tačka špijunaže.

Špijunska škola nalazi se u novom sedištu strane obaveštajne agencije BND, od milijardu evra (1,1 milijarde dolara), koje je otvoreno početkom ove godine i pruža prostor za 4.000 zaposlenih.

Šefovi stranih i domaćih špijunskih agencija zvanično su otvorili Centar za obuku obaveštajnih službi blizu mesta gde je Berlinski zid jednom presecao grad na dva dela.

Tako su ispunili zahteve nemačkih zakonodavaca da smanje troškove spajanjem njihovih dugogodišnjih odvojenih sredstava za obuku.

Zvaničnici navode da novotvorena špijunska škola nudi lekcije iz prikrivenog posmatranja, prava, ispitivanja i informatike. Među praktičnim veštinama koje će studenti naučiti su kako odbiti sajber napade i osujetiti teroriste.

Novi centar za obuku sadrži radionice i hemijske laboratorije.

Izvor: Zanimljivostidana.com

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU