fbpx

fotografija dana aps 932504686

Na francuskom mediteranskom ostrvu Korzika pronađena je "ghjattu-volpe" (lisica-mačka), nova vrsta divlje mačke (Felis Silvesteris). Prema francuskoj agenciji za divlje životinje, korzikanska lisica mačka je sasvim nova vrsta.

Autor: Impuls

Ova vrsta je neko vrijeme na ostrvu prisutna - ali zvaničnici su tek nedavno utvrdili da može biti izuzetan hibrid lisice i mačke.

Mačka ima DNK evropske divlje mačke, kao i genetiku koja je vrlo bliska afričkoj šumskoj mački, ali njeno porijeklo će se tek utvrditi, prenose agencije.

Sa širokim ušima i crnim prstenovima na repu, mačaka izgleda kao lisica, ali njena svilenkasta dlaka i crte lica, karakteristike su domaće mačke, kažu stručnjaci.

foxcat

„Za nas je to prirodna divlja vrsta, koja je bila poznata ali nije navedena, jer je izuzetno diskretna životinja sa noćnim manirima. To je izvanredno otkriće ”, rekao je Pierre Benedetti, glavni ekološki tehničar ONCFS-a Agenciji Frances Presse.

Lokalno stanovništvo je godinama ovu životinju smatralo za lisicu - mačku. "Dužina njihovog tijela i njihov rep su zaslužni za ime lisica-mačka na cijelom ostrvu", rekao je Benedetti novinarima.

 

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU