fbpx

innsbruckip

Za nekoliko dana u austrijskoj pokrajini Tirol, počinje zimska turistička sezona. Innsbruck, glavni grad Tirola, poznat još pod nazivom srce Alpa, u kom se sastaju prošlost i budućnost, ima mnogo toga za ponuditi turistima svih starosnih dobi.

Goldenes Dachl

Zlatni krov (Goldenes Dachl) čiju je gradnju inicirao car Maksimilijan I. Zlatni krov se nalazi u Starom gradu i pokriva terasu koja gleda na glavnu ulicu Marije Terezije. Odatle je Maksimilijan I uživao u raznim predstavama koje su se igrale pod njegovim balkonom.

2731 Innsbruck Goldenes Dachl

Bergisel

Lokal na vrhu skakone Bergisel iz kojeg se vidi panorama grada.

Bergisel Sprungturm

DSC05426bergisel

Alpenzoo

Ljubitelji životinja mogu da posjete zoološki vrt "Alpenzoo" u kojem se nalazi oko 2000 životinja (150 životinjskih vrsta), životinje koje uglavnom žive u Alpama.

Innsbruck Alpenzoo Haupteingang

imgp0070alpenz

Stubaier Gletscher

Stubaier glečer (3200m), ili Vrh Tirola kako ga nazivaju, je savršeno mjesto za ljubitelje skijanja. Turisti koji vole ovaj sport ne moraju da čekaju zimu, jer ovdje je pretežno uvijek snijeg.

2glecers

stub gletscher1

Seegrube

Popularno mjesto, kako za turiste tako i za lokalne građane, iznad Innsbrucka, Seegrube odakle se vidi cijeli grad i okolina. Do gore se možete popeti pješke, ili biciklima, a postoji i lift Nortkettenbahn. Za ljubitelje festivala Seegrube je savršena destinacija ljeti, gdje se održavaju razni programi.

seegrube innsbruck5

001 Panoblick Seegrube

Christkindlmarkt

Christkindlmarkt, božićni sajam koji se održava svake zime u Starom gradu, Marija Terezija ulici i na Marktplacu. Počinje 15. novembra i završava se 6. januara. Tu možete da uživate na otvorenom pijući kuvano vino, punč, čaj, i probate mnoge tirolske specijalitete.

christkindlmarkt am innsbruck marktplatz

weihnachtsmarkt innsbruck21

Olympiaworld Innsbruck, dvorana za klizanje.

practice ladies yoginn

Café Sacher, da probate originalnu austrijsku Saher tortu.

croppedimage1220870 innsb

Nordkette Singletrail

Jedna od najdužih i najtežih evropskih staza za brdski biciklizam nalazi se u Innsbrucku. Nordkette Singletrail je izazov za sve ljubitelje bickilizma.

Nordkette Single Trail 03 c558c6909e MountainSTAR d41d373174

Citybike

Za grad Innsbruck kvaliteta životne sredine je jako bitna. Na nekoliko lokacija u gradu možete povoljno na ulici iznajmiti bickl, koje je postavila uprava grada zbog najprije ekoloških razloga. Cijene i lokacije za iznajmljivanje možete pronaći na linku ispod.

Citybikes Innsbruck

citybike innsbruck

Zemaljski muzej Ferdinandeum u Innsbrucku.

Ferdi gro rdax 700x450

Tiroler Landestheater und Symphonieorchester Innsbruck.

1165954465innsbruck 

Jelena Jevđenić/ Impulsportal

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU