6serijski

Amerikanac koji je osuđen za tri ubistva u Kaliforniji, i kojeg već godinama sumnjiče za niz drugih ubistava, sad je priznao policiji da je kriv za više od 90 ubistava širom SAD-a.

78-godišnji Semjuel Litl osuđen je 2014. za ubistvo tri žene u Okrugu Los Angeles, zahvaljujući uzorcima DNK sa mjesta zločina koji su odgovarali njegovom.

Međutim, istražioci su već tada posumnjali da je Litl serijski ubica mnogo većih razmjera te da je lutao sa jednog kraja zemlje na drugi u potrazi za ženama u problemima, ovisnicama i drugim. I prije hapšenja zbog ubistva, ovaj bivši bokser prikupio je bogat dosje u periodu od čak 56 godina, uglavnom za napade na žene, provale, oružane pljačke i posjedovanje droge, javlja Njujork Post.

6serijski 1

Tužioci su tokom njegovog suđenja rekli da je vjerovatno odgovoran za najmanje 40 ubistava od 1980., ali nisu imali dovoljno dokaza da ga optuže. Detektivi su ga pokušavali povezati s ubistvima na Floridi, u Džordžiji, Kentakiju, Luizijani, Misisippiju, Mizuriju, Ohaju i Teksasu.

Priznao ubistva kad je shvatio da ionako doživotno ostaje u zatvoru

Međutim, nedavno je došlo do dramatičnog napretka u istragama kada je ovaj serijski ubica doveden u zatvor u Teksasu zbog još jednog nerazriješenog slučaja. Tamo je otkrio teksaškom rendžeru Džejmsu Holandu da je bio u Odesi u Teksasu u vrijeme nestanka Deniz Kristi Braders 1994. Uskoro je priznao i njeno ubistvo, da bi na kraju otkrio da je ubio više od 90 ljudi od 1970. do 2013.

6serijski 2

Prije toga su istražioci, iz više američkih saveznih država, uzalud iz njega pokušavali izvući priznanja i informacije o ubistvima, Litl je godinama sve poricao. Okružni tužilac Bobi Blend pretpostavlja da je Litl konačno odlučio da sve prizna nakon što je njegova žalba na kaznu doživotnog zatvora u Kaliforniji odbijena pa više nije imao šta izgubiti.

Nokautirao žene pa ih davio do smrti i masturbirao u isto vrijeme

Istražioci su već potvrdili da Litl govori istinu za najmanje trećinu od ukupnog broja ubistava koja je priznao.

– Uspjeli su ga povezati sa 30 slučajeva. Dosad nismo dobili nikakve lažne informacije od njega – rekao je Blend.

 

Detektivi su utvrdili da je Litl uglavnom ubijao žene tako što ih je nokautirao bokserskim udarcem, a zatim ih davio masturbirajući u isto vrijeme. Nakon toga bi bacio tijelo žrtve, napustio grad i krenuo dalje.

1982. je zamalo uhvaćen kad je, kako piše vašington Post, tijelo Medlin LePri pronađeno u Mizuriju nakon što je posljednji put viđena s Litlom. Dvije prostitutke svjedočile su nakon toga policiji da ih je Litl napao. Uhapšen je za ubistvo i napade, ali istražna porota je na kraju odbacila optužnicu.

6serijski 3

Ako se broj ubistava koja je Litl priznao pokaže tačnim, to će značiti da se radi o najvećem potvrđenom serijskom ubici u američkoj istoriji.

6serijski 4

Poređenja radi, dvojica vjerovatno najpoznatijih američkih serijskih ubica, Ted Bandi i Džon Vejn Gejsi, ubili su 30, odnosno 33 ljudi. Dosad je prvo mjesto na ovoj zloglasnoj listi držao Geri Rigvej, poznatiji kao “Green River Killer”, koji je osuđen za 49 ubistava.

srpskacafe.com

NAJČITANIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU