fbpx

plechi6 orig

"Bilo koja uporna misao odražava se na tijelo čovjeka." Volt Vitman

Što više zadržavamo u sebi ta osećanja i konflikte, to će više napeta i ograničena biti naša ramena

Ramena su najdublji aspekt dejstva energije, ona odražavaju naše misli i osjećanja o tome šta i kako radimo, radimo li ono što želimo, ili radimo nešto preko volje i kako se prema nama odnosi okruženje.

Ramena predstavljaju prelaz od začeća do realizacije, to jest dejstva.

Ovdje nosimo na sebe teret svijeta i odgovornost za njega, jer smo sada već dobili svoju fizičku formu i moramo da se suočimo sa svim osobenostima života.
Ramena - su takođe mjesto gdje se ispoljava emocionalna energija srca, koja se zatim manifestuje kroz ruke i šake (zagrljaje i milovanje). Upravo ovdje se razvijaju naše želje za stvaranjem, za izražavanjem i stvaranjem sebe.

 

Što više zadržavamo u sebi ta osećanja i konflikte, to će više napeta i ograničena biti naša ramena.

Koliko nas u životu radi ono što želi?

Da li smo zaista slobodni da izrazimo svoju ljubav i brigu?

Da li grlimo toga, koga želimo da zagrlimo?

Da li želimo da živimo punim životom, ili imamo sklonost da se zatvorimo i povučemo u sebe?

Da li se bojimo da budemo svoji, da delujemo slobodno, da radimo ono što želimo?

Da bi opravdali sputavanje sebe, stavljamo na naša ramena još i unutrašnju napetost, koja se ispoljava u osećanju krivice i straha.

Kao rezultat toga, prilagođavajući se tim emocijama mišići se deformišu. To je vidljivo na primjeru pogrbljenih ramena, koja ne mogu da izdrže teret životnih problema ili krivicu zbog postupaka koje smo počinili u prošlosti.

Zbog straha ili nespokojstva ramena držimo veoma napeto.

Ako su ramena zabačena unazad, grudni koš isturen, znači da želimo da se prikažemo spolja. Leđa će biti slaba i kriva.

Mišići su u skladu sa mentalnom energijom, veoma često se energija "zaglavi" u predjelu ramena, jer su tu zaključane mnoge od želja koje zadržavamo. Napetost koja preovladava na lijevoj strani, povezana je sa ženskim načelom u našem životu, možda nijesmo dovoljo ispoljili sebe kao ženu, ili nas zabrinjava naša komunikacija sa ženama. Ona takođe odražava naša osjećanja, sposobnost da ih izrazimo i kreativnu stranu našeg života.

​Napetost na desnoj strani više je povezana sa muškom prirodom, ispoljavanje agresije i moći. To je upravljajuća i djelujuća strana, koja preuzima na sebe odgovornost. Ona odražava našu aktivnost, takođe i odnose sa muškarcima.

Ramena pomažu da izrazimo svoj stav: sliježemo ramenima, ako ne znamo kako da postupimo, okrećemo, ako ne želimo sa nekim da komuniciramo, pomjeramo ramena, često kao znak poziva, uključujući i na seks. " Zamrznuto" rame može ukazivati na nečiji hladnoću prema nama ili našu sopstvenu - emocije se "zamrzavaju", još ne uspijevaju da dobiju izraz.

Slomljeno rame ukazuje na dublji konflikt - narušavanje duboke energije, kada protivrečnost između onoga što planiramo ili moramo da uradimo i toga šta zaista želimo, postaje nepodnošljiva.

© Debie Shapiro

Beba Mur

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU