fbpx

Uz kućicu prodajemo i prikolicu s podvozjem tako da je vlasnik sam može prevesti traktorom ili kombijem, kaže Miroslav Brodarić

kucica

"Znači, za tu mi kućicu ne treba građevinska dozvola ni bilo kakvi papiri", najčešće je pitanje na koje u posljednjih mjesec dana potvrdno odgovara Karlovčanin Miroslav Brodarić. Iako vlasnik limarskog obrta, u zadnje je vrijeme postao zanimljiv mnogima zbog novog proizvoda koji pomalo odudara od njegovih uobičajenih poslovnih angažmana. Od početka godine, koliko zna, jedini u Hrvatskoj proizvodi mobilne drvene kuće.

Na željeznom postolju

"Na tržištu ima dosta limenih kuća, no nema drvenih. Stoga sam odlučio proširiti ponudu pa sam sa svojim radnicima ove zime složio prvu drvenu mobilnu kuću. Riječ je o ekološkom proizvodu koji radimo od prirodnih materijala, za sve ugrađene materijale imamo certifikate, stoga je i boravak u kući od jelove građe svakako ugodniji i zdraviji, a što je najvažnije, možemo je dopremiti na bilo koju parcelu. Kućica stoji na željeznom postolju, na nosačima koji izgledaju kao malene dizalice", kaže nam Miroslav Brodarić dok razgledavamo kućicu koja još miriše po svježem laku i zaštitnim premazima kojima je drvo dugotrajno zaštićeno. Kućica je široka 3,33 metra i duga nepunih šest metara, a mogu je napraviti i u drugim dimenzijama.

"Širina mora biti unutar gabarita prijevoza, dakle širine ceste po kojima je prevozimo, a dužina može varirati. Možemo napraviti dvije kućice na mjesec, a vjerujem da ćemo to uskoro i raditi", optimističan je Brodarić. Kaže da su dosad imali više od trideset upita, zvali su ljudi iz svih dijelova Karlovačke županije. Svi postavljaju pitanja treba li za kućicu građevinska dozvola, mogu li je prevoziti kamo žele.

"Kućica je idealna za mjesta uz rijeke ili kao vikendica u nekim bregima, zapravo gdje god vlasnik to želi. Uz drvenu kućicu prodajemo i prikolicu s podvozjem tako da je vlasnik sam, traktorom ili manjim kombijem, može prevesti na neko drugo mjesto. No kućica može ići i bez podvozja", objašnjava Brodarić.

Nova zapošljavanja

Drvena kućica ima dva prozora, drvena vrata, izolaciju, starinski pod od drveta, pokrov od pocinčanog lima u boji, te terasu ispred ulaza sa stubištem. Gotova kuća ima terasu veličine tri metra sa 1,85 metara te pripremu za priključak na električnu energiju; izvedena su i dva prekidača i dva utikača, ormarić s osiguračima, dva rasvjetna mjesta.

"Cijena je ove kuće s podvozom 75.000 kuna s PDV-om", kazao je vlasnik limarije. Smatra da će ovakve kuće biti hit jer vlasnik dobije gotov proizvod, kućicu na lokaciji gdje želi i treba je samo namjestiti.

"Ovime želimo popuniti asortiman našeg obiteljskog limarskog obrta koji postoji još od 1972., a svakako planiramo i nova zapošljavanja", kaže Brodarić.

Izvor: AUTOR:Snježana BičakVečernji list

Foto i video Impulsportal:

kucica2

kucica3

kucica4

https://www.youtube.com/watch?v=rGZynHBe7YE

 

 

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU