fbpx

5b31e9427f3a7452379223

Tehnološke kompanije proteklih mjeseci pokazuju kako su mnogo više zainteresovane za suzbijanje loših navika njihovih korisnika. Tako je Facebook odlučio da uvede opciju koja će vam pokazivati koliko vremena provodite na ovoj društvenoj mreži.

Opcija pod nazivom “Your Time on Facebook” nije najnovija u digitalnom svijetu. Operativni sistemi Androdi P i iOS 12 već odranije nude korisnicima mogućnost da provjere koliko vremena su proveli na njihovim pametnim telefonima, piše Klix.ba

Nova Fejsbuka opcija će prikazati korisnicima koliko vremena svaki dan provode pregledavajući postove, komentarišući ili lajkujući objave. Ova opcija takođe će nuditi mogućnost limitiranja korišćenja Facebooka, što znači da će korisnici moći da postave koliko dugo žele biti na Facebooku, a društvena mreža će ih upozoravati u slučaju prekoračenja postavljenog limita.

Kompanija Facebook potvrdila je stranim medijima kako radi na razvoju nove opcije, ali ne i kad će biti dostupna korisnicima.

Prema nezvaničnim informacijama, Instagram takođe razvija sličnu opciju.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU