fbpx

20171229081127 458178

Zaboravite provlačenje kartice ili bedž za kupovinu hrane na poslu – jedna firma iz SAD ponudila je da instalira mikročipove veličine riže u ruke zaposlenih.

“Three Square Market” će biti prva firma u SAD koja će koristiti napravu koju je odobrila FDA 2004, izjavio je prvi čovjek kompanije iz Viskonsina Tod Vestbi.

“Smatramo da je to prava stvar za unapređenje inovacija, baš kao što je urađeno sa samovozećim automobilima proteklih mjeseci”, rekao je on.

Kompanija koja se bavi tehnologijom za mini-markete, predviđa da će više od 50 zaposlenih dobrovoljno odobriti ugradnju čipa.

Vestbi je rekao da će on i njegova porodica takođe biti čipovani.

Čip, koji košta 300 dolara po implantu, ubacuje se iglom između palca i kažiprsta i “jedva da uopšte boli”, kaže on.

Njegova upotreba otklanja neprijatnost ukoliko se zaboravi kreditna kartica ili bedž za kupovinu hrane na poslu. Jednom kad zaposleni ima instaliran čip, on ili ona mogu kupiti hranu u sobi za odmor, otvoriti vrata i prijaviti se na računare. A za one koji bi mogli biti zabrinuti da ih posmatra Veliki brat, Vestbi je rekao da ne postoji način da se radnici prate.

“Za razliku od vašeg mobilnog telefona, koji se može pratiti i locirati vas bez obzira gdje se nalazite, ovaj uređaj je čitljiv samo ako ste u opsegu od šest inči od čitača”, rekao je on.

(B92)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU