fbpx

Windows XP pozadina 620x350

Prema nekim procjenama, pozadinu Bliss za Windows XP vidjelo je milijardu ljudi

Fotograf Čarls O’Rir napravio je jednu od najpoznatijih i najviđenijih fotografija na svijetu – čuvenu pozadinu Bliss (Blaženstvo) za Windows XP. Iako ovaj umjetnik ima 76 godina, njegova karijera nije gotova, jer je sada u saradnji sa Lufthansom napravio još nekoliko prelijepih pozadina, ali ovoga puta one su namjenjene pametnim telefonima.

Prema nekim procjenama, pozadinu Bliss vidjelo je milijardu ljudi.

– Nakon što sam napunio 76 godina shvatio sam koliko je fotografija Bliss za Microsoft obilježila moj život. Kao fotograf najgledanije fotografije u istoriji, uživao sam u svakom minutu slave – izjavio je O’Rir.

chuck orear 3 830x0

Foto: Chuck O’Rear/newanglesofamerica.com

Novi projekat na kojem radi ovaj umjetnik zove se New Angles of America i namjenjen je korisnicima pametnih telefona.

chuck orear 1 830x0

Foto: Chuck O’Rear/newanglesofamerica.com

– Uzbuđen sam što ću za Lufthansu kreirati nastavak “Bliss” fotografije za pametne telefone. Tako će u mom pogledu na prelijepa mjesta moći da uživaju milioni ljudi. Između ostalog, smartfoni su postali primarna mjesta gdje ljudi mogu da vide nove i interesantne fotografije. Drago mi je što ću biti dio toga – istakao je O’Rir povodom novog projekta.

https://www.youtube.com/watch?v=b414uFIR5RM

(Telegraf.rs)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU