fbpx

Davoroslobodjenje

Danas je održan nastavak glavnog pretresa po tužbi Dragana Lukača, Darka Ilića i Darka Ćuluma protiv Davora Dragičevića, a radi naknade štete zbog klevete.

Tužbom se navodi da su Lukač, Ilić i Ćulum porodični ljudi, visokih moralnih kvaliteta, ugledni građani zajednice koji časno,pošteno i predano obavljaju najviše državne funkcije. Od Davora Dragičevića tužbom se traži da na ime učinjene štete isplati Lukaču, Iliću i Ćulumu po 8.000 KM. Dragičević je u više navrata optužio njih trojicu da zataškavaju ubistvo njegovog sina Davida, a od toga ne odstupa ni danas.

Sud je odlučio da je tužba povučena, jer se niko do pomenute trojice nije pojavio na ročištu u Banjaluci.

gvlAEdRUiyNbVET8Hj8cgbiVqIvdzjeHxGZcmDmE

Davor Dragičević rekao je prije samog ročišta da je ovo nastavak udruženog zločinačkog poduhvala.

“Ovo se nikad ne bi smjelo dogoditi na ovaj način. Mi smo ovdje trebali biti na suđenju ubicama mog sina Davida Dragičevića. Lukač, Ilić i Ćulum su me tužili 2018. godine kada su imali moć, pravosudne institucije i sve ostale mehanizme u svojim rukama. Na našu sreću, i na sreću građana ovog entiteta, oni više nemaju tu moć. Nemaju ni tu moć, ni podršku. Smatram da će presuda u ovom slučaju biti sigurno oslobađajuća, kao i sve ostale presude koje su vođene ovdje u Republici Srpskoj protiv mene, majke Suzane i grupe Pravda za Davida. Svima je jasno da mi nismo nikakav zločin počinili i da mi samo tražimo da se istraži ko stoji iza ubistva mog sina Davida”, rekao je Dragučević.

Dodaje da se nada da će se okončanjem ovog procesa otkloniti sve prepreke Tužilaštvu Bosne i Hercegovine da prije svega ovu trojicu procesuira i privede licu pravde.

Kada je riječ o samom predmetu ubistva Davida Dragičevića Davor kaže da on nema nikakvu saradnju sa ovom instutucijom, ali da tu saradnju ima njegov advokat Ifet Feraget.

“Tužilaštvo Bih ozbiljno radi na ovom slučaju, kao i na ostalim slučajevima”, ističe Dragičević.

U vrijeme podizanja tužbe protiv Davora Dragičevića 2018. godine Dragan Lukač bio je ministar unutrašnjih poslova RS, Darko Ćulum bio je direktor policije RS, a Darko Ilić načelnik Uprave za organizovani i teški kriminalitet MUP-a RS.

Dragičević je rekao da je do sada preko million konvertibilnih maraka palo na Budžet Republike Srpske, jer je MUP RS pokrenuo procese protiv članova grupe Pravda za Davida. Svi procesi su imali oslobađajuće presude.

David Dragičević je nestao 18. marta 2018. godine, a njegovo tijelo pronađeno je na ušću Crkvene u Vrbas 24. marta.

Sutra u 11 časova zakazan je nastavak suđenja gdje se petorica članova grupe Pravda za Davida terete za napad na službeno lice u vršenju službene dužnosti 25.12.2018. godine.

 Buka

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Maj 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4