fbpx

Parlament BiH zgrada

Konferencija o mjerama za energetsku tranziciju u Bosni i Hercegovini bit će održana danas u Sarajevu, najavljeno je iz Parlamenta BiH.

Bit će razgovarano i o postignutom napretku u energetskoj tranziciji, uključujući uspješne modele testirane u okviru projekata u različitim dijelovima zemlje koje finansiraju Švedska, a sprovodi UNDP, kao i Evropska unija.

Konferencija će biti prilika da se razgovara i o tome kako ubrzati i povećati djelovanje ka budućnosti u kojoj će se koristiti čistiji izvori energije, uključujući najavljeni Energetski paket pomoći iz Evropske unije.

Učesnici konferencije bit će poslanici članovi "Zelenog kluba", domaći političari i stručnjaci iz javnog i privatnog sektora, kao i međunarodni, te predstavnici različitih institucija i civilnog društva.

Konferencija, čiji je domaćin "Zeleni klub" koji čine poslanici Parlamenata u BiH, bit će održana pod pokroviteljstvom švedskog predsjedavanja Savjetom EU i uz podršku Kancelarije EU i UNDP-a.

Kako je najavljeno, medijima će se obratiti ministar spoljne trgovine i ekonomskih odnosa BiH Staša Košarac, poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH i predsjednik "Zelenog kluba" Saša Magazinović, ambasador Švedske u BiH Johana Stromkvist, šef Delegacije EU u BiH Johan Satler i rezidentni predstavnik UNDP-a u BiH Stelijana Nedera.

BHRT/Agencije

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Mart 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2