fbpx

Energoinvest RAOP

Sva imovina RAOP-a prodata je prije otvaranja stečajnog postupka, a za ovakav ishod stečaja kriva su lažna obećanja vlasti i godine nedomaćinskog poslovanja, kaže u telefonskom razgovoru za našu televiziju stečajni upravnikVlade Simović. 

„Stečajna masa je bila oko 390.000 KM i iz nje je namireno oko 30 odsto potraživanja iz višeg isplatnog reda, dok povjerioci opšteg isplatnog reda, čija potraživanja iznose više od 13 miliona, nisu uspjeli ništa da naplate“, kazao je stečajni upravnik Vlade Simović.

U opšti isplatni red spadaju radnici RAOP-a koji ostaju bez svog davno zarađenog novca.

Milanu Mandiću za plate duguju 17 550 maraka bez kamate. Prije 11 i 12 godina, dobio je dvije pravosnažne presude u kojima se navodi da mu taj novac moraju isplatiti.

" Do dana današnjeg ni fening nije isplaćen. Željka Cvijanović i Milorad Dodik su slagali radnike", izjavio je Milan Mandić, bivši radnik RAOP-a

Stečaj u „Energoinvestu“ otvoren je 2014. godine, a godinu ranije svu pokretnu i nepokretnu imovinu preduzeća zaplijenjena je Poreska uprava Republike Srpske koja je imala založno pravo. Tada je imovina prodata u izvršnom postupku, a kupili su je ruski investitori.

2019. Milan Keserović, zet predsjedavajućeg Savjeta ministara BiH Zorana Tegeltije, kupio akcije od Rusa za 6 evra i postao većinski vlasnik.
Bivšeg radnika Milana Mandića, pitali smo šta nakon ovoliko godina ima da poruči onima koji su uništili RAOP.

Kako nam je rekao stečajni upravnik Simović, još se čeka završetak spora koji RAOP vodi protiv Vlade Republike Srpske i Investiciono – razvojne banke, zbog niske procjene prodate imovine preduzeća.

Simović smatra da ni od tog spora neće biti ništa, s obzirom na to da su ga izgubili i na prvom i na drugom stepenu. Ništa ne očekuje ni Mandić, koji je kako kaže, prestao da se nada prije mnogo godina, nakon lažnih obećanja Milorada Dodika i Željke Cvijanović.

BN

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Maj 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30 31 1 2 3 4