fbpx

ParlamentBiH zaposljavanje

U Sarajevu je održan prvi sastanak predstavnika opozicionih stranaka iz Federacije BiH (NiP i Naša stranka) sa predstavnicima opozicionih stranaka iz Srpske (SDS, PDP i DNS).

Na sastanku, koji je održan u Parlamentu BiH, razgovarano je o najavljenoj saradnji ovih stranaka na Opštim izborima naredne godine.

Predsjednik PDP Branislav Borenović kaže za Srpskainfo da je sasvim logično da opozicione stranke iz Republike Srpske i Federacije BiH pričaju i otvaraju teme koje su izuzetno važne za sve građane BiH.

– Potpuno su predimenzionirane i pretjerane priče o nekim ujedinjenjima i koalicijama, jer takvog nečeg jednostavno nema. Međutim, potrebno je da se razgovara o borbi protiv javne korupcije, kriminala, izmjenama Izbornog zakona, smanjenja privilegija vlastodršcima i osudi decenijskih poziva lidera SDA i SNSD na sukobe, konflikte, pa čak ratove – kaže Borenović.

On kaže da su takve priče opterećujuće za cijelo društvo, posebno u ovoj 2021. godini. Borenović ne vidi ništa sporno u tome da se opozicija ujedini unutar entiteta.

– Poznato je da će opozicija u Republici Srpskoj ići zajedno i snažno na izbore u Srpskoj, kao što vidimo da opozicija u Federaciji BiH traga za rješenjima kako da djeluju na izborima kod njih. Na nivou BiH sada imamo prudsko-akciznu koaliciju SDA, SNSD, HDZ koja je najodgovornija za katastrofalno stanje u Srpskoj, FBiH i na BiH nivou, jer su vlast na svim tim nivoima – kaže Borenović.
Dodaje da stranke opozicije imaju dodirnih tačaka o kojima je moguće razgovarati na nivou BiH.

Srpska info

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4