fbpx

BanjaLukaSmece

Budžet Grada Banja Luka još uvijek nije usvojen, a jedna od glavnih tema je šta sve ne može funkcionisati u ovom bh. gradu. Kako su kazali onemogućen je odvoz smeća.

Dok su neki samo pričaju, drugi su odlučili i da urade nešto po tom pitanju.

Nekoliko mladih Banjalučana je, revoltirano smećem koje je već jučer prekrivalo skoro sve javne površine u gradu, “zavrnulo rukave” i prihvatilo se posla.

"Nismo mogli da vjerujemo kako izgleda centar grada. Bez obzira na razloge, to je nešto što nikako nismo mogli da ravnodušno gledamo, pa smo nekoliko prijatelja i ja kupili rukavice, kese za smeće i bacili se na posao", rekla je jedna nasmijana djevojka.

Nisu, kaže, članovi nikakvog aktivističkog pokreta, stranke ili udruženja, nego stanovnici grada koji ne mogu da gledaju otpad po njegovim ulicama, a da ništa ne urade.

Vidjevši šta rade, pridružilo im se još nekoliko prolaznika, uglavnom mladih i za nekoliko minuta nekoliko desetina velikih crnih kesa za smeće bilo je prepuno flaša, papirnih šolja od kafe, konzervi i drugog otpada.

Iz Čistoće je danas potvrđeno da se odvozi samo smeće iz domaćinstava, a javne površine ostaće neočišćene dok se gradske vlasti ne dogovore oko budžeta. Ili dok oni na kojima “svijet ostaje” ne odluče drugačije, piše Mondo.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Mart 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2