fbpx

DraskostanivukovicSkupstinagrada

Sjednica Skupštine grada Banjaluka biće nastavljena danas raspravom o Prijedlogu budžeta za ovu godinu.

Predsjednik Skupštine grada Banjaluka Mladen Ilić prekinuo je juče sjednicu, jer, kako je rekao, nije bilo uslova za njeno adekvatno održavanje, s obzirom na to da je konstantno prekidana pauzama zbog konsultacija odbornika.

On je naveo da je stav Gradske uprave da amandmani na budžet, koje je skupštinska većina dostavila u subotu, 27. marta, nisu dostavljeni na vrijeme i da nisu u skladu sa Poslovnikom.

Ilić je napomenuo da je stav skupštinske većine da je jasno naznačila kabinetu gradonačelnika da će taj dan dostaviti amandmane, te da je tražila da neko od njih bude prisutan, što je i ispoštovano i osoba je preuzela i potpisala amandmane.
Budžet grada za ovu godinu planiran je u iznosu od 149.770.000 KM.

Vladajuća koalicija u Skupštini grada najavila je da će budžet biti usvojen uz amandmane koje je predložila, a koji su “teški” 6,5 miliona KM. Jednim od amandmana predviđeno je izdvajanje milion KM za sve privrednike pogođene epidemijom virusa korona. Osim toga, amandmanom je predviđeno da zdravstvenim radnicima bude isplaćena jednokratna pomoć od 500 KM. Amandmanom, koji se odnosi na podršku pronatalitetnoj politici, predviđeno je da sve porodilje na području grada dobiju po 500 KM pomoći u ovoj godini. Vladajuća koaliciji je predložila i da oko 200.000 KM bude izdvojeno Udruženju penzionera za pomoć najugroženijim iz ove kategorije stanovnika.
Gradonačelnik Draško Stanivuković je rekao da sedam od deset amandmana nije dostavljeno na vrijeme te da zato ne mogu da se razmatraju. Naglasio je da nisu dostavljeni u skladu sa onim što je propisao Poslovnik o radu gradskog parlamenta.
Gradonačelnik kaže da neće dozvoliti da se nastavi Skupština grada ako se danas izglasa da nije došlo do povrede Poslovnika.

– Ako se jednom takovo ponašanje dopusti šta je sljedeće? Ja ću prvi svojim tijelom braniti i neću dozvoliti da se to desi i da se skupština nastavi ako se usvoji da nije bilo povrede Poslovnika. Može doći policija i mogu me uhapsiti ali neću odustati. Ako to dozvolimo zašto imamo Poslovnik – rekao je Stanivuković.

Dodao je da se radi o pravnom nasilju koje kako kaže neće dozvoliti.

– Svi amandmani koji nemaju smisla i koji sprečavaju grad da izvršava svoje zakonske obaveze ne dolaze u obzir – naveo je Stanivuković.

Srpska info

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Decembar 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1