fbpx

pravda za davida drasko

Gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković jučer je primio predstavnike grupe Pravda za Davida koja uskoro obilježava tri godine postojanja.

"Poziv gradonačelnika Stanivukovića uslijedio je nakon što smo mu uputili zahtjev kojim tražimo da se preispita odgovornost, sprovede disciplinski postupak i donesu sankcije protiv svih onih koji su se nezakonito i neljudski obračunavali sa Pravdom za Davida. Dobili smo obećanje da će se to i desiti", saopćeno je iz grupe Pravda za Davida.

Kako se navodi, Stanivuković je naglasio da "Davidovo srce" na ušću Crkvene u Vrbas niko više iz komunalne policije neće dirati.

"Rečeno nam je da komunalna policija od MUP-a dobija zahtjeve da se sve sa ušća ukloni. Mi smo tražili da nam se dostave ti sramni dopisi. Da vidimo ko tu sramotu potpisuje. Takođe smo tražili imena onih iz Gradske uprave koji su naređivali uklanjanje "Davidovog srca".

Jedan od naših zahtjeva jeste da se od Gradske uprave dobije saglasnost za postavljanje spomenika ubijenom Davidu Dragičeviću na mjestu gdje je pronađeno njegovo beživotno tijelo. Jedan od naših prijedloga jeste da čitav taj prostor oplemenimo (postavljanje klupa i slično). Dobili smo obećanje da će prijedlog biti razmotren", dodali su iz ove grupe.

Kako se navodi, Stanivuković im je obećao i da neće biti nikakav problem da na Trgu Krajine povodom treće godišnjice od ubistva Davida Dragičevića nekoliko dana stoji isto ono srce koje je mjesecima tu stajalo.

"Tražili smo da vrata Doma omladine budu dostupna i nama iz Pravde za Davida. Obećano je da neće biti nikakvih problema u vezi sa tim. Tražili smo od gradonačelnika da Skupštini grada predloži novu Odluku po kojoj će javna okupljanja moći da se održavaju i na mjestima osim Trga Krajine i parka Mladen Stojanović. Rečeno nam je to odličan prijedlog i da će biti razmotren. Na kraju, obećano nam je da će vrata Gradske uprave biti uvijek otvorena i za nas", saopćeno je iz Pravde za Davida.

Zaključeno je da jedino što traže od Gradske uprave i gradonačelnika jeste da rade svoj posao, da poštuju zakon i procedure, a što nije bio, kako se navodi u saopćenju, slučaj sa prethodnom upravom.

"Ništa osim toga mi ne tražimo. Nikakav specijalan tretman. Ista prava za SVE. Zahvalni smo gradonačelniku na pozivu i vjerujemo i nadamo se da će data obećanja biti ispunjena", saopćeno je iz ove grupe.

Radio Sarajevo

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Decembar 2022
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
28 29 30 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 31 1