fbpx

Pokret pravdesaopstenje

Pokret Pravde najoštrije osuđuje poruke mržnje koje je kroz svoj predizborni spot plasirala stranka Ujedinjena Srpska Nenada Stevandića.

U saopštenju se kaže da poruke neprimjerene demokratskom i civilizovanom društvu kojim se zagovara mržnja, etnička, vjerska i nacionalna segregacija među građanima, odavno su morale biti dio ružne prošlosti u kojoj su upravo lica poput Nenada Stevandića i njemu sličnih avanzovali na ratu, mržnji i smrti.

"Nažalost, ovakvim porukama nas isti stalno podsjećaju da ova država i njene institucije ne funkcionišu, jer da funkcionišu, onda isti ne bi ni bili u prilici da javno djeluju i šire svoj šovinistički otrov", kaže se u saopštenju i dodaje:
"Očekujemo od nadležnih, prije svega Centralne izborne komisije BiH, s obzirom da se radi o spotu koji se emituje u predizborne svrhe, da nas demantuju i pokažu ozbiljnost tako što će reagovati u skladu sa zakonom".

Pokret Pravde navodi da će kao politička organizacija čija su osnovna programska načela zasnovana na pravdi, miru i toleranciji će uvijek stajati na put onima koji su spremni da prebrojavaju “krvna zrnca“ i dijele ljude po imenu.

"Pitamo se samo kakvu poruku građanima Banjaluke svojim ćutanjem na ovakav šovinistički ispad šalje Igor Radojičić, kandidat za još jedan mandat u fotelji gradonačelnika Banjaluke, koga je za tu kandidaturu podržala između ostalih i Ujedinjena Srpska.
Da li i Radojičić, kako se poručuje u sramnom predizbornom spotu Ujedinjene Srpske, smatra da u ovom gradu nema mjesta za ljude različitih imena!?
Podsjećamo da ćutanje znači samo jedno – odobravanje!" Poručuju iz Pokreta Pravde.

"Banjalučanke i Banjalučani nisu iznenađeni ovakvim sramnim djelovanjem Nenada Stevandića i njegove političke organizacije. Zapamtili su ga mnogi, na žalost, iz vremena kada je famozni „crveni kombi“ sijao i strah i smrt po banjalučkim ulicama, za što ni on, ni drugi akteri još uvijek nisu odgovarali", stoji u saopštenju Pokreta pravde.

Agencije

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2