fbpx

Vlada

Svim radnicima ili nisu uplaćeni doprinosi kako je Vlada Srpske obećala ili je problem drugačije prirode. Pojedini radnici koji su u posljednjih mjesec dana ostali bez posla tvrde da ne mogu da se prijave na biro za zapošljavanje jer im doprinosi nisu uplaćeni od februara.

Iz Vlade Republike Srpske i Zavoda za zapošljavanje bez odgovora.

Određenom broju radnika nisu uplaćeni porezi i doprinosi za mart i april. To je makar ono što im je rečeno u Zavodu za zapošljavanje u koji su neki od njih došli da regulišu status nakon što su dobili otkaz od svojih poslodavaca.
Sada, svjedoče za BN, ne mogu da se prijave na Zavod i tako ostvare zakonsko pravo koje imaju nakon otkaza. Od Zavoda za zapošljavanje i Vlade Republike Srpske nismo dobili odgovore na pitanja u vezi sa ovim problemom.

Poslanik u NSRS Nebojša Vukanović podsjeća da je Vlada obećala uplatu doprinosa za radnike koji nisu radili u martu i aprilu.

Radnici koji su nas kontaktirali kažu da jesu dobili minimalne plate kao što je Vlada i obećala ali nisu im riješeni doprinosi i sada su u potencijalnom problemu. Prošle sedmice, međutim BN televiziji se javilo nekoliko privrednika koji su tvrdili da ne mogu elektronksi izvršiti prijavu poreza i doprinosa u Poreskoj upravi.

Nezvanično, problem je nastao zbog prestanka rada Integrisanog informacionog sistema u Poreskoj upravi.

U Poreskoj upravi tvrde da problem jeste postojao zbog preseljenja sistema ali da je otklonjen.
Naši izvori su tvrdili da problem u Poreskoj upravi nije beznačajan ali su to iz ove uprave oštro negirali.

Vlada je obavezu plaćanja poreza i doprinosa preuzela na sebe kao vid pomoći privrednicima koji su pogođeni mjerama zbog zaštite od virusa korona. Radnici koji su trenutno u problemu očekuju da problem koji imaju bude riješen hitno.

BN

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4