fbpx

TegeltijaM

"Ako je Dodik, MUP RS prisluškivao, ne može se to izbrisati", rekao je Tegeltija, dodajući da se ne može uništiti, jer trag ostaje...

- Ne postoji nijedan predmet koji neće biti istražen, rekao je sinoć u emisiji TV Face predsjednik VSTS BiH Milan Tegeltija, odgovarajući na pitanje da suna “švedskom stolu” servirane afere; "Aluminij", dva puta "Respiratori", Dodikovo priznanje prisluškivanja, a Vi uhapsite samo Novalića, a ne Viškovića..

Što se tiče nedavne afere prisluškivanja u Republici Srpskoj, koju je otkrio Milorad Dodik u NSRS, navodeći da mu MUP dostavlja informacije šta pričaju opozicioni poslanici, Tegeltija je rekao da će i to biti provjereno i da je o tome nedavno govorila glavna tužiteljica u istoj toj emisiji.

On je rekao da su predmeti o kojima se često govori u javnosti "živi" i da su u toku istražne radnje, o čemu on ne može da priča javno.

Potvrdio je da još uvijek traje istraga u predmetu "Potkivanje" u kome je kako je rekao, i on saslušan u svojstvu svjedoka.

Što se tiče prisluškivanja, Tegeltija je otkrio da uređaji za prisluškivanje postoje u oba MUP-a, Republike Srpske, Federacije BiH, SIPI, OSI…

"Ako je Dodik, MUP RS prisluškivao, ne može se to izbrisati", rekao je Tegeltija, dodajući da se ne može uništiti, izbrisati jer trag ostaje...

On je kazao da je BiH suverena država i to, kako kaže, za njega nije sporno.

BN

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2