fbpx

Skola ucenici

Natalija Trivić, ministar prosvjete i kulture Republike Srpske, istakla je da u prosvjeti u ovom momentu ima viška nastavnog kadra.

"Moram biti iskrena u ovom momentu imamo viška radnika u prosvjeti, ali taj višak, ne mogu da kažem da nije angažovan, ne. Možda ne mogu da ispune normu u jednom zanimanju kao osnovnom, ali to se nadopunjava kroz određene sekcije i tako dalje", izjavila je Trivićeva prenosi Srpskainfo.

Dodaje da kada se govori o broju djece u školi, tačno je da broj djece direktno utiče na broj zaposlenih u osnovnim i srednjim školama.
"Nije jednostavno nekome ko je radio 30 godina u školi reći da više nema dovoljno časova ili da je jednostavno tehnološki višak i da uzme svoju radnu knjižicu i da ide kući. To je strašno u smislu posvećenosti tih ljudi, rada koji su uložili, ali jednostavno u vremenu u kojem svi živimo to su izazovi, ne samo nas, nego mogu da kažem i cijele Evrope i moramo da pokušamo da nađemo rješenje za taj problem – naglasila je Natalija Trivić.

Naglasila je da smanjenje broja učenika u osnovnim i srednjim školama direktno utiče na višak nastavnika, ali je naglasila da se taj problem može riješiti prekvalifikacijom radnika.

Istakla je da je opredjeljenje ministarstva i Vlade da se otvori mnogo više predškolskih vaspitnih ustanova u kojima bi mogli da budu zapsoleni radnici koji su višak u osnovnim i srednjim školama.

BN

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Juli 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2