fbpx

Jajare

Dok policija u RS, svakodnevno, drastično, kažnjava pojedince koji se ne pridržavaju propisanih mjera, Nenad Stevandić predsjednik Tima za praćenje sprovođenja mjera Štaba za vanredne situacije Republike Srpske, je danas javno prekršio propisano.

On i još četiri zvaničnika „Ujedinjene Srpske“, čiji je predsjednik, danas su se na Trgu Krajine u Banjaluci okupili i fotografisali ispred improvizovanog uskršnjeg jajeta, ukrašenog simbolima te partije.

U članu 2. Zaključka, koji je 10.04. ove godine donijela Vlada RS, precizno se navodi: „Zabranjuje se svim građanima okupljanje u grupama većim od tri osobe na javnom mjestu“.

Osim toga istim aktom se „Obavezuju građani da se na otvorenom prostoru pridržavaju zaštitne mjere socijalnog rastojanja od dva metra, uz obavezu korišćenja zaštitne maske i rukavica“

Vlada uredba

Stevandić i njegovih saradnici, kao što se vidi na fotgrafiji, nisu na rastojanju od da metra, a maske su spustili s lica.

Politička stranka ujedinjena Srpska je dio vladajuće koalicije na entitetskom i državnom nivou. Stevandić je poslanik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine.
Nedavno je imenovan za predsjednik Tima za praćenje sprovođenja mjera Štaba za vanredne situacije Republike Srpske.

Za kršenje pomenutih mjera, predviđene su visoke novčane kazne. Ostaje da se vidi da li će zakon u RS, koji važi za sve građane važiti i za Stevandića koji bi trebao da prati sprovođenje istih.

M.K.

Impuls

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Mart 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 29 30 31 1 2