fbpx

satorigradiska

Pripadnici Oružanih snaga Bosne i Hercegovine počeli su sa postavljanjem šatora za karantin kod Graničnog prijelaza Gradiška, na prostoru bivšeg carinskog terminala.

Prema odluci bh. vlasti, u karantin će na 14 dana biti smješteni svi državljani BiH koji dođu u zemlju uprkos pozivima zvaničnika da ostanu u zemlji u kojoj se nalaze. Ova odluka donesena je nakon zaključka da postoje neodgovorne osobe koje ne poštuju rješenja o kućnoj izolaciji i kretanjem olakšavaju širenje korona virusa.

Na Graničnom prijelazu Gradiška preduzete su mjere za sprečavanje širenja koronavirusa. Za vrijeme posjete ekipe AA ovom prelazu između BiH i Hrvatske, naišao je i autobus iz Slovenije, u kojem se nalaze građani BiH iz više opština, najviše iz Prnjavora.

Dragan Lukač, ministar unutrašnjih poslova RS-a, ranije danas rekao je da oni ne smiju napustiti autobus, za kojeg je planirano da bude sproveden do zdravstvene ustanove gdje će putnici biti testirani na prisustvo virusa COVID-19.

Odluku o angažovanju Oružanih snaga BiH za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u prevenciji i sprečavanju širenja korona virusa u posebnim objektima za smještaj lica koja dolaze u BiH iz inostranstva donijelo je Predsjedništvo BiH.

Predsjedništvo BiH je ovlastilo ministra obrane BiH da unutar BiH, na zahtjev nadležnih institucija na nivou BiH, entitetskih institucija i institucija Brčko Distrikta BiH može angažovati i upotrijebiti neborbena materijalna i tehnička sredstva Oružanih snaga BiH sa pripadajućim personalom za potrebe pružanja pomoći civilnim organima u prevenciji i sprečavanju širenja korona virusa. Ovlaštenje za angažovanje Oružanih snaga BiH važi 30 dana.

radiosarajevo.ba

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2