fbpx

afp korona

Predsjednik Vlade Hrvatske Andrej Plenković sastao se u nedjelju s Kriznim stožerom Ministarstva zdravstva koji ga je informirao o poduzetim mjerama i planovima za prevenciju širenja korona virusa, radi zaštite sigurnosti i zdravlja građana, izvijestili su iz Vlade.

Na sastanku Plenkovića s ekspertnom skupinom Kriznog stožera Ministarstva razgovaralo se i o trenutnoj situaciji glede širenja virusa u susjednoj Italiji, navode iz Vlade.

Ministar zdravstva Hrvatske Vili Beroš ranije danas potvrdio je da dvoje pacijenata, koji su zaprimljeni na riječki KBC, nisu zaraženi korona virusom. Riječ je o jednom talijanskom državljaninu te ženi iz Rovinja koja je boravila u Padovi.

Potrebni uzorci iz riječkog KBC-a bili su, naime, poslani na analizu u Kliniku za infektivne bolesti "Dr. Fran Mihaljević" u Zagrebu kako bi se utvrdilo o kakvoj je infekciji riječ. Dobiveni nalazi to dvoje pacijenata bili su negativni na korona virus. Iz Ministarstva zdravstva također su izvijestili da je oboje pacijenta u dobrom općem stanju.

Na Twitteru premijera Andreja Plenkovića objavljena je fotografija sastanka s ekspertnom skupinom kriznog stožera Ministarstva zdravstva o mjerama koje se poduzimaju i planiraju za prevenciju širenja korona virusa radi zaštite sigurnosti i zdravlja hrvatskih građana.

Trenutni broj laboratorijski potvrđenih oboljelih od nCoV bolesti u svijetu je - 78.833 osobe (izvor ECDC), objavio je u nedjelju Hrvatski zavod za javno zdravstvo (HZJZ) na svojim internetskim stranicama.

Trenutno su od nCoV-a u svijetu umrle 2.463 osobe (izvor ECDC). U Europi je trenutno oboljela 121 osoba (izvor ECDC).

U Hrvatskoj za sada nema oboljelih od korona virusa, objavio je u nedjelju HZJZ.

Do danas je u Hrvatskoj laboratorijski obrađeno 18 osoba kod kojih je postavljena sumnju na bolest uzrokovanu nCoV i svi su negativni, tj. odbačena je sumnja na novi korona virus.

Europske zemlje u kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim korona virusom (izvor ECDC) su - Francuska, Njemačka, Finska, Italija, Španjolska, Švedska, Ujedinjeno Kraljevstvo, Belgija, Rusija.

N1

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Oktobar 2021
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 1 2 3
4 5 6 7 8 9 10
11 12 13 14 15 16 17
18 19 20 21 22 23 24
25 26 27 28 29 30 31