fbpx

3napeto

Sukobi suprostavljenih struja unutar vladajućeg SNSD-a polako eskaliraju, a vrhunac obračuna Dodika i disidenata mogao bi se dogoditi na predstojećoj sjednici Glavnog odbora SNSD-a, koja je zakazana i na kojoj treba da se biraju potpredsjednici i generalni sekretar. 

Poznato je da će potpredsjenici biti Željka Cvijanović, Radovan Višković, Nebojša Radmanović i Nikola Špirić, a koplja se lome oko Igora Radojčića, Vlada Đajića, Staše Košarca i Luke Petrovića.

Pravi rat unutar SNSD vodi se za funkciju generalnog sekretara između Luke Petrovića i predsjednik GO SNSD u Prijedoru Saše Bursaća, a iz sjenke potajno vreba i izvršni direktor u Elektroprivredi RS Darko Milunović. Željka Cvijanović ima svog kandidata za gen-seka, ali ga ne otkriva i nada se da će ona uspjeti da ga progura kako Dodik više ne bi imao potpunu kontrolu nad Partijom.

Sukob između Dodika i Željke Cvijanović je sve većeg inteziteta i prijeti da eskalira u pravi rat koji bi doveo do podjele SNSD-a. Dodik je uspio da potpuno izoluje Željku, što je izazvalo njeno nezadovoljstvo, a lično je rekao pojedinim ministrima da nemaju nikakvu obavezu prema Željki već samo da slušaju njegove instrukcije. Radovanu Viškoviću daje lažnu snagu, što je radio i Aleksandru Džombiću uoči smjene, pa se čini kako se „premijeru“ polako navlači svilen gajtan na vrat, jer su mnogi u samom SNSD-u nezadovoljni radom najgore Vlade do sada. Svima je jasno da se Višković nije snašao, da nema snagu i autoritet, a pitanje je hoće li Dodik uspjeti da izvrši rokadu i sjedne u fotelju premijera, ostavivši Košarca u Sarajevu da ga mijenja. Problem je što Željka treba da ga predloži i da mu mandat za sastavljanje nove Vlade, ali su odnosi toliko zahladili da predsjednica Srpske ne želi za to ni da čuje!?

Dodiku odgovara nejaki Radovan i izolovana Željka, kako bi njegov Kabinet imao svu moć, i iz koga bi se izdavale naredbe i direktive podređenim partijskim ulizicama. Republika Srpska se polako pretvara u monarhiju i DOO kojim upravlja jedna- prva familija, i to sin, kćerka, sestrić, zet i razni kumovi lažnog Oca nacije. Umjesto da ih sačuva od javnosti, Dodik sve više izlaže svoju porodicu u medijima, i tako izaziva sve veći animozitet kod građana, ali i u samom SNSD-u!

Piše: Nebojša Vukanović

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Avgust 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6