fbpx

4ubecu

Cilj događaja je insistiranje na krivičnoj odgovornosti svih onih koji su činjenjem i nečinjenjem doveli do opstrukcije istrage u slučaju ubistva Davida Dragičevića, naveli su iz Udruženja

Udruženje Pravda za Davida i svu djecu BiH danas će u Beču održati prvu međunarodnu konferenciju o građanskom aktivizmu u službi promovisanja značaja i uspostavljanja stvarne vladavine prava u našoj zemlji. Učesnici će imati priliku da se upoznaju sa hronologijom slučaja Davida Dragičevića, informacijama o aktivnostima policije, tužilaštva, anketnog odbora, protestima u Banjoj Luci, te o načinu na koji su institucije reagovale.

- Cilj događaja je insistiranje na krivičnoj odgovornosti svih onih koji su činjenjem i nečinjenjem doveli do opstrukcije istrage u slučaju ubistva Davida Dragičevića, naveli su još ranije iz Udruženja. Konferencija počinje u 9 sati, a neki od govornika su Jelena Marjanović i Marko Nikolić, aktivisti za ljudska prava, Martin Pammer, ambasador Austrije u BiH, Uglješa Vuković iz Transparency International BiH...

Udruženje Pravda za Davida i svu djecu BiH djeluje u Beču, a navode da su neki od ciljeva stvaranje institucionalnog ambijenta za pravosnažno razrješenje Davidovog ubistva, ali i svih nerazjašnjenih zločina u BiH, promovisanje vladavine prava i zalaganje za usklađivanje zakona BiH sa legislativom EU.

(Oslobođenje) 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Oktobar 2019
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 31 1 2 3