fbpx

2udar

- O unutrašnjem neprijatelju i državnom udaru više se uopšte ne može govoriti u kontekstu današnjih vremena, može se, eventualno, govoriti o pojedinim slučajevima kršenja Ustava ili zakona. Ako to neko radi, onda postoje pravosudne institucije koje treba da reaguju”, rekao je za BN TV SDS-ov ministar bezbjednosti u Savjetu ministara BiH u tehničkom mandatu, Dragan Mektić, reagujući na izjavu delegata SNSD-a u Domu naroda Parlamenta BiH Sredoja Novića da je na djelu tihi politički državni udar.

“Pominjati državni udar je nebuloza i vrhunac svega što sam čuo u novoj istoriji Republike Srpske”, rekao je Mektić.

On je istakao da je Srpska demokratska stranka ustavotvorna stranka koja je mobilisala narod kad je to trebalo i stvorila Republiku Srpsku.

“Jedino u politici SNSD-a i Milorada Dodika vidim jednu katastrofalnu politiku koja je uništila ekonomske temelje Republike Srpske, koja uništava sada i zagarantovane političke, pravne i ljudske slobode i teže ka jednoj klasičnoj diktaturi”, istakao je Mektić.

“Čitava ova priča o državnom udaru je etiketiranje Srpske demokratske stranke zbog toga što shvataju definitivno da će vrlo brzo doći vrijeme kad će polagati račune za svoju politiku pred narodom i građanima Republike Srpske”, poručio je Mektić.

(BN) 

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Septembar 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
31 1 2 3 4 5 6
7 8 9 10 11 12 13
14 15 16 17 18 19 20
21 22 23 24 25 26 27
28 29 30 1 2 3 4