fbpx

njemacka zgrade stanovi epa main 1 1

Komisija bi djelovala pri Ministarstvu zdravstva i bavila bi se usamljenošću i štetama koje ta pojava nanosi društvu.

Njemačka razmišlja o uvođenju posebnog odjela unutar Ministarstva zdravstva, koji bi se brinuo o problemima usamljenih građana.

"Do sada se premalo pažnje posvećivalo bolestima koje uzrokuje usamljenost. Jdna nedavna studija pokazuje da usamljenost često uzrokuje psihičke bolesti poput depresija, anksioznosti, ali i bolesti krvožilnog sustava", rekao je dužnosnik socijalista Karl Lauterbach za dnevnik Welt am Sonntag.

On stoga traži da se, po uzoru na Veliku Britaniju, uvede posebna komisija pri Ministarstvu zdravstva koja bi se bavilo usamljenošću i štetama koje ta pojava nanosi društvu.

Ideju o posebnoj komisiji za usamljene podržao je i dužnosnik demokršćanske Unije CDU/CSU Marcus Weinberg.

Izraditi studiju troškova

"Mora biti više mjesta i programa koji bi usamljenim ljudima omogućili ponovno uključivanje u društveni život", rekao je Weinberg.

Političarka Zelenih Maria Klein-Schmeink traži da se izradi studija troškova uvođenja dodatnih mjera za borbu protiv šteta koje uzrokuje usamljenost.

"Polazim od toga da se svaka investicija u borbi protiv usamljenosti isplati", kazala je Klein-Schmeink.

Welt am Sonntag piše da se broj stanovnika industrijski razvijenih zemalja povećava u toj mjeri da stručnjaci govore o "epidemiji usamljenosti".

Izvor: Agencije

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Februar 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
30 31 1 2 3 4 5
6 7 8 9 10 11 12
13 14 15 16 17 18 19
20 21 22 23 24 25 26
27 28 1 2 3 4 5