fbpx

20180531155307 481359

Na sjednici Skupštine grada Banjaluka koja je u toku gradonačelnik Igor Radojičić bez obrazloženja povukao je 7. tačku dnevnog reda "Prijedlog odluke o donošenju Regulacionog plana Centar Zapad -1" koji obuhvata kompleks "Čajavec". Regulacioni plan za kompleks "Čajavec" ne postoji iako je tu "nikao" tržni centar poznat kao "Emporium" o čemu smo već pisali. 

Autor: Impuls

Regulacioni plan po volji tajkuna.

Već godinama regulacioni plan za kompleks "Čajavec" čeka da bude usvojen. Problem je navodno u saobraćajnicama koje su nekada bile pristupni putevi pojedinim objektima "Čajevca" a koje su razni tajkuni kao što je Slobodan Ćurčić, vlasnik firme "Sloboprom", dva puta osuđivan na zatvorske kazne za utaju poreza i poznat po aferama izgradnje bolnice u Bijeljini i izgradnje i rekonstrukcije centralnog medicinskog bloka Univerzitetske bolnice Banjaluka (bivši KBC), privatizovali skupa sa objektima. 

Nepostojanje regulacionog plana ne sprječava tajkune poput Ćurčića da nesmetano rade i grade objekte i ubiru prihod od izdavanja istih.

Prošle godine gradonačelnik Radojičić izjavio je: "Nema privatnih saobraćajnica i grad neće kupovati saobraćajnice koje su u doba Tita napravljene od nekoga ko je to privatizovao, a nije imao pravo na to".

Radojičić protiv tajkuna: Hoće da nam prodaju naše puteve u "Čajavecu“!

Međutim, načelnik Odjeljenja za prostorno uređenje Slobodan Stanarević pred ovu sjednicu izjavio je da je Grad potpisao ugovore s vlasinicima parcela unutar “Čajevca” na kojima se nalaze saobraćajnice, a za koje je zainteresovan Grad, i koje bi prešle u javnu infrastrukturu.

LOŠI PUTEVI NA TERET GRADA Pripremljen regulacioni plan za prostor „Čajevca“

Odbornica Mirna Savić Banjac rekla je za Impuls da nije upoznata sa sadržajem ugovora o kome je Stanarević govorio, te da ne zna zašto je ova tačka povučena sa Dnevnog reda današnje skupštine. Ona je dodala da gradonačelnik nema obavezu da obrazloži svoju odluku, a da je naredna sjednica zakazana za 10. april.

M.T.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Jun 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
29 30 31 1 2 3 4
5 6 7 8 9 10 11
12 13 14 15 16 17 18
19 20 21 22 23 24 25
26 27 28 29 30 1 2