fbpx

1teslic

Iako je od zatvaranja biračkih mjesta prošlo 24 sata, u Tesliću jos traje vanredno stanje nakon glasanja o opozivu načelnika ove opštine Milana Miličevića.

Još nisu prebrojani svi glasovi. Policija, podržana specijalcima iz Jedinice za podršku MUP RS, obezbjeđuje prostorije Komisije za provođenje glasanja o opozivu i birački materijal, a posmatrači SDS se ne miču od vreća sa glasačakim listićima.

Policija ispred prostorija izborne komisije dežura danonoćno, kao i aktivisti SDS-a koji se na dužnosti smjenjuju svaka 2 sata.

Opsadno stanje je i u prostorijama SDS, gdje su aktivisti probdjeli noć, prateći šta se dešava. Ni Milan Miličević, načelnik opštine, koji tvrdi da su mu građani na birlištima dali apsolutnu podršku, nije spavao u posljednja dva dana, čuvajući glasačke listiće, koji još nisu prebrojani.

1teslic 1

– U pitanju je izborni materijal iz 4 sela. Krajnji rezultat glasanja mogao bi biti promijenjen jedino teoretski, uz pomoć bezočnog inženjeringa i naučne fantastike. Recimo, da tamo u Komisiji napišu da su svi u tim selima izašli na glasanje i da je doslovno svaki birač glasao za moj opoziv: dakle da je izašlo 100 odsto birača i da su svi glasali kao jedan, što se nije desilo nikad u istoriji demokratije – kaže Milićević. Dodaje, međutim, da se ovdje ne radi o funkciji gradonačelnika, nego o budućnosti svih budućih izbora u RS.

– Ne damo nijedan glas. Borimo se za zakonitost i za sve buduće izbore, koje ne smiju pratiti nasilje i krađe – poručio je Miličević.

Nezvanično saznajemo da se predsjednica Komisije za glasanje o opozivu povukla s funkcije, kao i još neki članovi, a njena zamjenica je najavila sjednicu, nakon koje bi konačno trebalo da budu i zvanično objavljeni rezultati. Ipak, sjednica još nije održana jer komisija u Tesliću čeka instrukcije Republičke izborne komisije.

(Srpskainfo)

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Avgust 2020
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
27 28 29 30 31 1 2
3 4 5 6 7 8 9
10 11 12 13 14 15 16
17 18 19 20 21 22 23
24 25 26 27 28 29 30
31 1 2 3 4 5 6