fbpx

5ustavni sud

Za izgradnju zgrade Ustavnog suda RS potrebno je oko pet miliona KM. Zemljište je obezbijeđeno, ali je novac za izgradnju i dalje problem  

Iako je Vlada RS je još prije godinu dana usvojila Informaciju u vezi sa izgradnjom zgrade Ustavnog suda RS i zadužila Ministarstvo pravde i Ministarstvo finansija da urade sve što je neophodno kako bi se što prije pokrenuo postupak izgradnje zgrade suda, do danas nije urađeno ništa, jer nema novca.

Predsjednik Ustavnog suda RS Džerard Selman potvrdio je za portal Capital da ni u budžetu za ovu godinu Vlada RS nije planirala novac za ovaj projekat. Izrazio nadu da će se novac naći u okviru prioritetnih projekata koje Vlada određuje.

„Ostali smo na istim pozicijama. Vlada nije obezbijedila novac za izgradnju. Tokom ovog ili idućeg mjeseca ćemo se obratiti premijeru i nadležnim institucijama da se uđe u drugu fazu realizacije ovog projekta“, rekao je Selman.

Kazao je da je Ustavni sud prilikom izrade budžeta za ovu godinu tražili da se izgradnja finansira direktno iz budžeta, ali da to nije prihvaćeno.

„Razlog za to je što je planrano da izgradnja ove zgrade bude obuhvaćena posebnim progamom Vlade RS koja za svaku godinu određuje prioritetne projekte. Nadamo se da će u ovoj godini biti razmijevanja kako bi se krenulo sa izgradnjom zgrade Ustavnog suda“, naglasio je Selman.

Za izgradnju zgrade Ustavnog suda RS potrebno je oko pet miliona KM. Zemljište je obezbijeđeno, ali je novac za izgradnju i dalje problem.

Zgrada će biti izgrađena u centru Banjaluke, iza Centralne banke BiH, na placu od dvije hiljade kvadrata. Ustavni sud RS trenutno se nalazi u zgradi starog banjalučkog vojnog odsjeka.

Dozvoljeno je dijeljenje i kopiranje sadržaja ovog portala na druge portale, stranice ili blogove, uz obavezno navođenje izvora.

Impuls Teme

NAJNOVIJE U KATEGORIJI

NAJNOVIJE NA PORTALU

Vijesti - Arhiv

Januar 2023
Pon Uto Sri Čet Pet Sub Ned
26 27 28 29 30 31 1
2 3 4 5 6 7 8
9 10 11 12 13 14 15
16 17 18 19 20 21 22
23 24 25 26 27 28 29
30 31 1 2 3 4 5